Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanje godišnjice Rujanskog rata

Obilježavanje godišnjice Rujanskog rata

 

 

Obilježavanje će početi  9. rujna  u Dubravicama u organizaciji Grada Skradina, dok će središnja proslava biti u nedjelju 16. rujna u Vodicama.

U Šibeniku će u petak, 14. rujna , predstavnici Grada i Županije, te svih udruga iz Domovinskog rata, položiti cvijeće i zapaliti svijeće ispred Središnjeg križa na Kvanju, na spomeniku braniteljima na Baldekinu te na Šibenskom mostu.

Istoga dana na mostu će za učenike šibenske gimnazije biti održan sat povijesti.

Udruga "113. šibenska brigada", u povodu obljetnice Rujanskog rata, organizirat će 15. rujna u Docu koncert, na kojem će s početkom u 22 sata nastupiti šibenske grupe L' Kok i Ti ritu piri pip". 

Učenici i profesori Gimnazije Antuna Vrančića  već tradicionalno u  Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" održavaju tribinu  sa sudionicima događaja iz rujna 1991. Ove je godine tribina zakazana za 18.rujna.

Poseban program pod nazivom  "Žirjanski dani ponosa  i slave 2012." bit će  održan od 14. - 16. rujna na otoku Žirju.  Pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije,  Udruge "Ruže hrvatska" i Mjesnog odbora Žirje, organizator cijelog niza manifestacija u tim danima je Udruga "113. šibenska brigada".

 

Misa za poginule branitelje bit će 17. rujna u 19 sati u katedrali sv. Jakova.

  Objavljeno: 07.09.2012, 14:49h