Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna u Šibeniku

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna u Šibeniku

 

 

Stotinjak djece iz šibenskih dječjih vrtića i osnovnih škola okupilo se danas točno u podne ispred Krešimirova doma gdje je simbolično započelo obilježavanje početka Dječjeg tjedna.

Djecu, njihove odgojiteljice i učiteljice pozdravio je i gradonačelnik. „Draga djeco, čestitam vam vaš dan i vaš tjedan! Šibenik je grad prijatelj djece, ima Međunarodni dječji festival i još puno toga što ga čini najljepšim gradom na svijetu. Igrajte se i uživajte u svom danu i igri u našem gradu kojega želimo učiniti što boljim i ljepšim za vas koji ćete njime jednog dana upravljati“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Dječji tjedan se  obilježava u prvom punom tjednu u listopadu i ove godine počinje 6. listopada i traje do 12. listopada.  Današnji dan, 6. listopada, ujedno  se obilježava i kao Međunarodni dan djeteta.

Otiskujući svoje dlanove na veliko platno, djeca su se pridružila nacionalnoj akciji „Daj 10 za dječja prava u svijetu“. Nakon toga su, simboličnom šetnjom kroz grad,  skrenula pažnju na svoje želje i potrebe, darivajući  napisane poruke odraslima.

Obilježavanje Dječjeg tjedna se nastavlja i u četvrtak u Gradskoj knjižnici, literarnom radionicom  pod nazivom  „Dječja prava kroz stihove“, na  kojoj će sudjelovati učenici šestih razreda OŠ Jurja Dalmatinca i Jurja Šižgorića. Radionica počinje u 18,00 sati.

Petak je namijenjen  najmlađima, za koje je, u Gradskoj knjižnici,  s početkom u 18 sati, organizirana pričaonica bajki koju će održati gđa. Marina Delić – Nikić 

  Objavljeno: 06.10.2014, 13:10h