Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanje Svjetskog dana djeteta i Dječjeg tjedna u Šibeniku

Obilježavanje Svjetskog dana djeteta i Dječjeg tjedna u Šibeniku

 

 

Prvi puni tjedan u listopadu, 01-07.10.2018 .godine u znaku je djece, a ove godine počinje baš 01. listopada , ujedno i  Danom djeteta.

 

Dječji tjedan  tradicionalna je godišnja akcija posvećena djeci. Trajni cilj dječjeg tjedna je  usmjeriti pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potrebama i aktivnostima s djecom i za djecu .

 

Društvo „Naša djeca Šibenik“ kao dio obitelji DND-a okupljenih u Savez društava Naša djeca Hrvatske ,svake godine različitim aktivnostima sudjeluje da dječja prava postanu vidljiva u zajednici .

 

Ove godine program je pripremljen s dječjim vrtićom Osmijeh, Osnovnom školom Juraj Šižgorić,OŠ Tin Ujević,dječjim forumom DND-a,dječjim gradskim vijećem DND-a i Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić.


Danas, na Trgu Pavla Šubića s početkom u 10 sati, započinje Dječji tjedan javnim skupom djece pod motom „Ljubav djeci prije svega“. Igrat će se starinske igre za djecu povodom europske godine kulturne baštine.


U utorak, 02.listopada  djeca će  u prostorijama DND Šibenik poslati poruku odraslima i izraditi zbornik kojeg će u srijedu, 03.listopada  u 12;00 sati predati gradonačelniku Željku Buriću. U četvrtak, 04.listopada  je na programu radionica dječjeg foruma na temu 'Za pravo svakog djeteta borimo se mi', a u petak,05.listopada  propovijedanje bajki u Gradskoj knjižnici. 


U subotu, 06. listopada, u Perivoju Roberta Visianija puštanjem balona s porukama djece odraslima, završit će se Dječji tjedan.

  Objavljeno: 01.10.2018, 11:04h