Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana lutkarstva

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade  i  Svjetskog dana lutkarstva

 

 

Centralna hrvatska proslava Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka i Svjetskog dana lutkarstva, 21. ožujkaove će se godine održati u Šibeniku, a u programu će sudjelovati predstavnici kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta koji su članovi Hrvatskog centra ASSITEJ- a (Međunarodna organizacija kazališta za djecu i mlade) i Hrvatskog centra UNIMA- e (Međunarodna organizacija lutkara).

UNIMA (UNion Internationale de ta MArionnette) nevladina je organizacija, pridružena UNESCO-u, koja okuplja ljude iz cijeloga svijeta koji pridonose razvoju lutkarske umjetnosti kako bi kroz tu umjetnost služili ljudskim vrijednostima mira i razumijevanja među narodima, bez obzira na rasu, politička ili religiozna uvjerenja i raznovrsnost kultura, a u skladu s poštivanjem temeljnih ljudskih prava kako su definirana u Univerzalnoj deklaraciji Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima 10. prosinca 1948.

Hrvatski centar ASSITEJ osnovan je 1996. godine kao ravnopravni član ugledne ka­zališne organizacije ASSITEJ koja okuplja nacionalne centre iz cijeloga svijeta. ASSI­TEJ u Hrvatskoj udružuje 25 profesionalna kazališta za djecu i mlade, 18 profesionalno vođenih dramskih studija i pet individualnih članova, dramskih umjetnika koji rade u ka­zalištima za djecu i mlade. Cilj Hrvatskog centra ASSITEJ je biti vode­ćom krovnom udrugom kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj. U suradnji s Ministar­stvom kulture i Ministarstvom obrazovanja nastoji se uspostaviti kriterije kvalitete na tržištu kazališta za djecu i mlade.

  Objavljeno: 11.03.2013, 08:19h