Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanje Svjetskog dana svijesti o autizmu 2014.

Obilježavanje Svjetskog dana svijesti o autizmu 2014.

 

 

Na inicijativu gospođe Nine Knežević, majke djeteta s autizmom, i Grad Šibenik će se pridružiti obilježavanju Svjetskog  dana svijesti o autizmu 2014.  Učenici šibenskih osnovnih škola će sutra, 2. travnja,  za vrijeme velikog odmora u 10,30 sati, iz školskih dvorišta  u zrak pustiti plave balone koji simboliziraju autizam. Učenicima osnovne škole „Tin Ujević“  pridružit će se i djeca dječjeg vrtića „Jutro“ kao i druga djeca iz Gradskih vrtića Šibenik.

Akciju će podržati i gradonačelnik dr. Željko Burić koji će zajedno sa suradnicima i djecom dječjeg vrtića „Varoš“ plave balone u isto vrijeme pustiti u zrak  ispred zgrade Gradske uprave.

Autizam je neurobiološki poremećaj mozga. Unatoč brojnim istraživanjima uzroci autizma nisu posve razjašnjeni. Podaci ukazuju na to da se pojavnost autističnog poremećaja u proteklih 50 godina povećala čak 15 puta; najnovija istraživanja procjenjuju pojavnost poremećaja iz autističnog spektra na otprilike 20 na 10 000 novorođenih. Procjenjuje se da u Hrvatskoj živi oko 8 000 osoba s autizmom.

  Objavljeno: 01.04.2014, 13:56h