Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

 

 

Povodom obilježavanja Dana  dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatskog dana Crvenog križa, koji se obilježava 25. listopada, danas su u prostorijama Crvenog križa u Šibeniku dodijeljena priznanja darivateljima  koji su krv darovali 5,10,20,30 i 40 puta.

Uoči dodjele zahvala okupljenima se obratio gradonačelnik Željko Burić: „ Suvremena medicina, bez obzira na izvrsna ostvarenja na različitim poljima, još uvijek nije našla zamjenu za ljudsku krv. Rezultat vaše nesebičnosti su spašeni životi i zato vam velika hvala.“, rekao je u današnjem obraćanju gradonačelnik  Burić, ukazujući na činjenicu  da je u bolničkim ustanovama uvijek prisutna problematika malih količina krvi.

„S organiziranim darivanjem krvi krenulo se u prosincu 1976.g., ispočetka sa skromnim rezultatima, dok su se danas darivatelji približili planiranoj količini od 3% na ukupnu populaciju.“, rekao je dugogodišnji darivatelj Zdenko Zjačić. Pohvalio je i plemenitost Šibenčana u ratnim godinama, kad su zabilježeni podaci o najvećem broju darovanih doza krvi.

  Objavljeno: 28.10.2014, 13:23h