Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježen Dan Šibensko-kninske županije

Obilježen Dan Šibensko-kninske županije

 

 

U povodu obilježavanja Dana Šibensko-kninske županije danas je u šibenskom kazalištu održana svečana sjednica Županijske skupštine. Svečanoj sjednici nazočili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, zastupnica Hrvatskog sabora Branka Juričev Martinčev, gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić sa zamjenicima, šibenski biskup monsg. Tomislav Rogić uz domaćine predsjednika Županijske skupštine Nediljka Dujića i župana Gorana Pauka.

 

Svečanoj sjednici nazočili su i brojni predstavnici regionalne i lokalne samouprave te direktori i ravnatelji gradskih i županijskih poduzeća i ustanova.  

 

U povodu 25. godina obilježavanja Šibensko-kninske županije istaknuto je da je riječ o jednom od najljepših prostora Hrvatske koji obuhvaća morski i kopneni dio, a odlikuje se i brojnošću otoka te drugim jedinstvenim ljepotama.  Istaknuta je i važnost ovog prostora u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu gdje se prekretnica dogodila upravo na teritoriju Šibenika.

 

Od svog osnutka do danas Županija je ostvarila značajan napredak u gospodarskom smislu, a prednjači u valorizaciji kulturne i nacionalne baštine u svrhu turističke ponude i razvoja.

 

Nakon prigodnih govora uzvanika i domaćina današnje svečanosti, uručena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Program je obogaćen glazbenim izvedbama učenika Glazbene škole Ivana Lukačića te klape Gimnazijalke.

 

 

U povodu Dana županije, kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Vijence su položila izaslanstva Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika i drugih gradova i općina, Policijske uprave šibensko-kninske, državne uprave, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političkih stranaka. 

  Objavljeno: 17.05.2018, 13:50h