Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježen je Europski tjedan kretanja u Šibeniku

Obilježen je Europski tjedan kretanja u Šibeniku

 

 

Danas, 21. rujna održano je niz akcija kojima je u Šibeniku obilježen Europski tjedan kretanja.

Aktivnosti su počele u 09:00 sati kada je policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Šibenik Anita Matić educirala polaznike prvog razreda (OŠ Tina Ujevića) pravilnom i sigurnom ponašanju u prometu; i to u obliku jednog izleta gradom, od škole do Starog pazara.

 

Potom od 10:00-11:00 sati uslijedila je velika igraonica na Starom pazaru za djecu gradskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. Dječji smijeh i igrala zagospodarila je tako ovim dijelom grada.  Igrale su se tako starinske igre na otvorenom poput školica, preskakanja konopa, „žmirala“, „vaćala“, „grupa traži grupu“, „skakanje u vrećama“ i drugih.

 

Tijekom radionice dijelili su se i promotivni materijali, Ozzy Ozone vrećice i igre.

Patronažne sestre Doma zdravlja Šibenik i medicinske sestre Opće bolnice Šibenik na Starom su pazaru u istom vremenu vršile besplatne medicinske preglede (mjerenje tlaka, tjelesne težine i šećera u krvi), dok su policijski službenici koji se bave prometnom problematikom djeci, ali i svim građanima, bili na usluzi za informacije vezane za pravilno ponašanje u prometu. Najviše zanimanja, kao i prethodnih godina izazvao je policijski motor, za koji se čekao red da bi se sva djeca uspjela fotografirati na njemu.

 

Na štandu se dijelio i propagandni materijal  iz Nacionalnog programa za sigurnost   cestovnog prometa RH  pod nazivom „Poštujte naše znakove“ namijenjen učenicima nižih razreda i to prvenstveno prvašima koji su po prvi put sudionici u prometu i to s ciljem njihovog upoznavanja o pravilnom sudjelovanju u prometu. Tu su bili i izloženi reflektirajući zaštitni prsluci namijenjeni biciklistima - sudionicima u prometu radi veće sigurnosti u prometu i za bolje uočavanje od strane drugih sudionika u prometu, kao i uređaji i oprema koju koristi prometna policija u svom radu. Riječ je o uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila „Traffipatrol“ i uređaju za alkotestiranje, kojeg su isprobali neki od građana, od kojih su svi bili u dozvoljenim promilima za vožnju.

 

Svoj doprinos Tjednu kretanja dao je i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović koji je posjetio veliku igraonicu na Starom pazaru i zajedno sa zaigranom djecom, prisjetio se igara iz djetinstva. 

 

Nakon igraonice na Starom su pazaru i dodijeljene nagrade najboljim radovima koji su pristigli na natječaj na temu Veseli gradski autobus za djecu predškolskih skupina dječjih vrtića grada Šibenika.

 

Najboljima su proglašeni:

 

DV Vidici Mansarda – Šibenik, mentorica: Ivana Milutin

DV Kućica, katolički vjerski odgoj; mentorice: Nevenka Zoričić i Nena Vrcić

DV Kućica; mentorice: Svetka Jurković i Anita Lambaša

DV Radost; mentorica: Vesna Erdelez, dijete: Ante Malenica

DV Vidici – program ranog učenja engleskog jezika; mentorice: Ž. Lučev i M. Slavica

 

A najboljima su uslijedile i nagrade:

 

Nagrada: romobil (sponzor Turistička zajednica Grada Šibenika)

Nagrada: role + štitnici (sponzor Gradski parking d.o.o.)

Nagrada: skejt (sponzor Grad Šibenik)

Nagrada: ruksak (sponzor Hervis d.o.o.)

Nagrada: lopta (sponzor Hervis d.o.o.)

 

Policijska uprava Šibensko-kninska je nagrađenim dječjim vrtićima podijelila svoje nagrade: pernice i slikovnice.

Svi radovi pristigli na ovaj natječaj izloženi su u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

 

Nakon izložbe i igraonice korisnici Centra za pomoć i njegu grada Šibenika (Program MSPM ‚Dnevni boravak i pomoć u kući‘) zajedno sa djecom i zainteresiranim građanima su prošetali od Starog pazara do gradske plaže Banj gdje je održan zajednički rekreativni program (aerobik, vježbe…).

 

Grad Šibenik se zahvaljuje svim sudionicima i sponzorima Europskog tjedna kretanja 2012.: Turističkoj zajednici Grada Šibenika i Gradskom parkingu d.o.o koji su osigurali glavne nagrade za djecu (romobil i role), Ministarstvu unutarnjih poslova-Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj koji će osim svoje usluge djeci podijeliti propagandni materijal za školu, HERVIS-u d.o.o. na doniranim nagradama (lopti i školskom ruksaku), Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na promotivnim materijalima (Ozzy Ozone vrećicama i igrama), Centru za vizualnu kulturu djece i mladih na angažiranosti i trudu, Općoj bolnici Šibenik na usluzi, korisnicima Centra za pomoć i njegu grada Šibenika (Program MSPM ‚Dnevni boravak i pomoć u kući‘) na pruženoj pomoći i sudjelovanju te vrtićima i školama, bez kojih ova manifestacija ne bi imala smisao.

  Objavljeno: 21.09.2012, 12:18h