Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježena 120. obljetnica javne rasvjete u Šibeniku

Obilježena 120. obljetnica javne rasvjete u Šibeniku

 

 

Velika 120. obljetnica od kada je Šibenik dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju i time postao prvi grad u svijetu s takvom vrstom napajanja obilježena je prigodnim programom na Trgu Republike Hrvatske. U sklopu obilježavanja ove obljetnice u Skradinskom buku je otvorena izložba s tematikom  puštanja u rad prve hidroelektrane na rijeci Krki i elektrifikacije Šibenika.

„ Ponosan sam da danas u Šibeniku obilježavamo ovu veliku obljetnicu događaja koji je promijenio uvjete življenja u Šibeniku. Tadašnjeg gradonačelnika Antu Šupuka povijest tretira kao vizionara, a još uvijek su mnogi iznenađeni onime što se dogodilo prije 120 godina upravo u našem gradu i to želimo pokazati.“, rekao  je gradonačelnik  Željko Burić.

O vrijednosti ovog događaja govorili su i Krešimir Šakić, ravnatelj ustanove NP Krka i pomoćnik direktora HEP Proizvodnje Josip Perica.

U večerašnji program Šibenčane je  uvela umjetnica modernog glazbenog izričaja Doris Karamatić izvedbom na laserskoj harfi, a nastupili su i klapa Sebeniko te David Antonio Petrina, najmlađi hrvatski i šibenski kantautor i Grupa MI. Glazbeni repertoar nadopunili su i performace  Nikole Tesle te vatreni spektakl.

Gradonačelnik Burić pozdravio je večeras i članove obitelji Šupuk, potomke  nekadanjeg gradonačelnika i vizionara Ante Šupuka, koji se tradicionalno na ovu obljetnicu okupljaju u Šibeniku.

Glazbeni program na trgu kraj katedrale organizirali su: TZ Grada Šibenika, Grad Šibenik, NP Krka i HEP Grupa.

  Objavljeno: 28.08.2015, 22:03h