Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježena 26.obljetnica osnivanja 15. domobranske pukovnije Petar Krešimir IV.

Obilježena 26.obljetnica osnivanja 15. domobranske pukovnije Petar Krešimir IV.

 

 

Kod spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu danas su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a u povodu 26.obljetnice osnivanja 15.domobranske pukovnije Petar Krešimir IV. HV Šibenik. Uz brojna izaslanstva, vijenac je položio i zamjenik  gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić.

U kapelici bivše vojarne Bribirskih knezova  služena je  sveta misa, nakon čega je upriličeno druženje nekadašnjih suboraca. Također, u jutarnjim satima obljetnica je obilježena u Skradinu i u Vodicama.

Podsjetimo, temeljem odluke vrhovnog zapovjednika OSRH dr. Franje Tuđmana i po zapovjedi ministra obrane Gojka Šuška, 14. svibnja 1992. godine donesena je odluka o ustrojavanju prve i druge domobranske bojne Šibenik za aktivnu obranu prve crte bojišnice vodičkog i skradinskog zaleđa.

Također, 14. kolovoza 1992. druga domobranska bojna preuzima prvu crtu bojišnice u vodičkom zaleđu, a 16. kolovoza iste godine prva domobranska bojna preuzima bojišnicu u skradinskom zaleđu. Temeljem zapovjedi vrhovnog zapovjednika OSRH, od 15. prosinca 1992. prva i druga domobranska bojna postaju sastavni dio ustrojene 15. domobranske pukovnije Šibenik.

 

 

  Objavljeno: 15.12.2018, 12:14h