Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježena pedeseta godišnjica postojanja Županijske Lige protiv raka

Obilježena pedeseta godišnjica postojanja Županijske Lige protiv raka

 

 

U povodu 50. godina postojanja Lige protiv raka Šibensko kninske županije, u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine u gradskoj je vijećnici održana svečana sjednica članova,članica i volontera Lige.

 

Riječima zahvale, okupljene su pozdravili  predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije Danči Mihovilčević, zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, te pročelnik županijskog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević.

 

„U ime Grada Šibenika čestitam Udruzi na dugogodišnjem aktivnom i humanom radu kojim daje velik doprinos u procesu liječenja oboljelih od malignih bolesti.  Nažalost, broj malignih oboljenja je u porastu i tamo gdje suvremena medicina ne može pronaći rješenje,vaša uloga je nemjerljiva . - kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i svima zaželio sretan Božić i uspješnu Novu godinu. 

 

Hrvatska liga protiv raka od svog osnutka početkom1960-ih kao najstarija udruga za borbu protiv raka na ovim prostorima učinila je ogroman doprinos u poboljšanju onkološke zaštite pučanstva u Hrvatskoj.

 

Njezine su aktivnosti i učinci po mišljenju mnogih stručnjaka veliki i često puta nezamjenjivi jer je mobilizirala ne samo brojne stručnjake iz onkologije i srodnih struka u borbi protiv raka nego i intelektualnu elitu iz brojnih drugih područja.

  Objavljeno: 21.12.2018, 09:53h