Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježeno 135 godina Crvenog križa

Obilježeno 135 godina Crvenog križa

 

 

Jučer je u Gradskoj knjižnici u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića otvorena izložba “Crveni križ od osnutka do danas  - u službi humanosti“, a u povodu tri velike obljetnice Crvenog križa: 135 godina djelovanja Crvenog križa na tlu Hrvatske, 60 godina darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa te 20 godina priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog Nacionalnog društva. Autor likovne opreme izložbe je šibenski dizajner Ante Filipović Grčić.

Nakon otvorenja izložbe  uručena su i priznanja brojnim institucijama i pojedincima koji su pomogli u radu Crvenog križa. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika, ujedno i predsjednik Gradskog društva Crveni križ Šibenik, dr.sc. Ivica Poljičak pozdravio je brojne članove društava Crvenog križa iz cijele županije i predstavnike institucija koje pomažu djelovanje društava. Nagrade je uručio Damir Vlaić, predsjednik Gradskog društva Crveni križ Drniš.


Povodom obljetnica Crvenog križa danas, 6. prosinca u 12,00 sati, također u Gradskoj knjižnici, održat će se edukativna dječja radionica "Kodovi sigurnosti na vodi" na kojoj će sudjelovati učenici Osnovne škole Fausta Vrančića.

U ponedjeljak, 9. prosinca u 19,00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik održat će se svečana akademija u povodu obilježavanja ovih važnih obljetnica.

  Objavljeno: 06.12.2013, 08:20h