Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obljetnica stradanja košarkaškog velikana Dražena Petrovića - Prigodni program na Baldekinu

Obljetnica stradanja košarkaškog velikana Dražena Petrovića  -	Prigodni program na Baldekinu

 

 

Prošlo je 25 godina od kada je u automobilskoj nesreći stradao Dražen Petrović, šibensko dite, košarkaški virtuoz, jedan od najboljih igrača hrvatske i svjetske košarke. Prigodni program prisjećanja na šibenskog Mozarta  upriličen je kod  spomenika na Baldekinu.

Učenici OŠ Jurja Šižgorića  pod vodstvom učiteljice Ivane Kalebić Guberina   moderirali su program, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk i Gordan Baraka, predsjednik OKK Dražen Petrović. Klapa Bunari otpjevali su pjesmu Život leti kapetane.

 

„Sjećanje na Dražena ne blijedi, upravo zahvaljujući vama mladima prenosi se  priča o njegovoj genijalnosti i jednostavnosti i mogu slobodno reći da Šibenik živi s Draženom.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga te Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije položili su cvijeće i zapalili svijeće uz Draženov spomenik, potom i kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.

U organizaciji Škole košarke Dražen Petrović i ove godine se održavaju respektabilna sportska natjecanja. U srijedu je započelo odigravanje košarkaških utakmica u okviru tradicionalnog  turnira ‘Sjećanje na Dražena’, a finale će se odigrati u suboti 09. lipnja u 12 sati u dvorani na Baldekinu. Sudjeluju ekipe KK Split, KK Olimpija, KK Sonik, KK Cibona, KK Cedevita, KK Zadar i OKK Dražen Petrović.

Večeras i sutra u dvorani na Baldekinu odigrat će se i prijateljske  utakmice muške U17 reprezentacije Hrvatska- Crna Gora.

 

  Objavljeno: 07.06.2018, 12:23h