Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obnovljeno šibensko rodilište

Obnovljeno šibensko rodilište

 

 

Gradonačelnik dr. Ante Županović i zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović prisustvovali su danas službenom otvaranju novouređenog šibenskog rodilišta.

Rodilište je otvorio ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić koji je kazao kako je zadovoljstvo biti u „Gradu – prijatelju djece“ i kako se nada da će obnovljeno šibensko rodilište do kraja godine vratiti UNICEF – ov status „Rodilište – prijatelj  djece“. Također je istaknuo da je novo šibensko rodilište jedno od najsuvremenijih u Hrvatskoj, kako po opremljenosti, tako i po vrhunskim liječnicima i primaljama.



Voditelj Odjela ginekologije OB Šibenik dr. Nikica Živković zahvalio se svima koji su pridonijeli projektu obnove rodilišta koje je uređeno po najsuvremenijim standardima i svojom funkcionalnošću i suvremenošću osigurava sretan i miran dolazak na svijet malih sugrađana.

Radovi na rodilištu završeni su za nepunih 11 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je nešto manja od osam milijuna kuna.  Izvođač radova bila je tvrtka “Feniks” iz Slavonskog Broda čija je ponuda, među 12 pristiglih na natječaj, izabrana kao najpovoljnija.

Novo rodilište, uz suvremeno opremljenu rađaonicu, ima i operacijsku dvoranu u sklopu rodilišta pa se rodilje više neće morati prebacivati na ginekologiju radi operacijskih zahvata vezanih za porod.

U šibenskom rodilištu na svijet godišnje dođe oko 700 mališana, a ove godine rođeno ih je 70 više nego lani.

Također, Ministarstvo zdravlja RH u potpunosti će financirati kupnju novog CT uređaja za šibensku bolnicu u iznosu od 8, 2 milijuna kuna.

  Objavljeno: 01.10.2012, 14:20h