Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Očistimo zajedno šibenski Mandroč

Očistimo zajedno šibenski Mandroč

 

 

U povodu obilježavanja Svjetskog dana voda, u subotu, 23. ožujka s početkom u 10 sati organizira se akcija „Očistimo hrvatske vode zajedno“ u sklopu koje će se odvijati i čišćenje šibenskog Mandroča i lučice Pekovac. Akciju organizira DM, a građani će, uz stručnu podršku ronioca udruge „Dinaridi – DISKF“, moći i sami sudjelovati, stoga vas sve pozivamo da dođete i pridružite ovoj akciji brige i očuvanja našeg zaljeva.

Akciju će svojim dolaskom podržati te dodatno ukazati na važnost očuvanja vode i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović.

Turneja „dm H20“ prva je u nizu događanja dm green city projecta, ekološke inicijative koja je usmjerena uključivanju građana i edukaciji. Inicijativu su podržali Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora. S udrugom Dinaridi – DISKF  i lokalnom zajednicom DM planira veliku akciju čišćenja vodenih površina „Očistimo hrvatske vode zajedno“ u kojoj će se povodom Svjetskog dana voda, 23.3.2013. čistiti vodene površine u pet hrvatskih gradova: Šibeniku, Karlovcu, Osijeku, Varaždinu i Zagrebu.

Akcija čišćenja je vrhunac dm – ove turneje tijekom koje su kroz ožujak, u suradnji s Hrvatskim vodama i njihovim programom pokretnog laboratorija, organizirali niz zabavnih radionica za najmlađe i educirali ljude o važnosti očuvanja vode.

  Objavljeno: 22.03.2013, 12:03h