Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Odabrani članovi Kulturnog vijeća Grada Šibenika

Odabrani članovi Kulturnog vijeća Grada Šibenika

 

 

Na temelju članka 11. Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Šibenika gradonačelnik Željko Burić donio je Rješenje o imenovanju članova Kulturnog vijeća Grada Šibenika.

 

Kulturno vijeće broji 7 sedam članova, a imenovani su: Hrvoje Jelković,   za područje kulturno-umjetničkog amaterizma; Morana Periša,  za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; Angela Bujas, za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara; Tea Slavica, za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti; Dino Karađole, za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; Miljenka Bujas  za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala  za područje vizualne umjetnosti.

 

„Riječ je o mahom mladim  ljudima koji su na šibenskoj kulturnoj sceni prisutni i aktivni već  niz godina i čiji rezultati dosadašnjeg rada idu u prilog njihovom angažmanu u Kulturnom vijeću i razvoju kulture u gradu.  Aktivnošću u  svojim područjima djelovanja doprinijeli su razvoju kulture i kulturne raznolikosti  Šibenika te će svatko, iz svoje perspektive i na temelju svojih znanja i iskustava, moći doprinijeti i uspješnom radu ovog tijela. Vijeće će uvijek biti otvoreno i za sve  kvalitetne 'vanjske' ideje u  interesu Šibenika, grada koji je svoju prepoznatljivost na nacionalnoj i međunarodnoj razini gradio, između ostalog, i kulturnim ostvarenjima.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Na Javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Šibenika pristiglo je 19 prijedloga od strane institucija i udruga iz područja kulture i umjetnosti.

 

Prilikom odabira članova vodilo se računa  o  zastupljenosti kandidata koji se bave određenim područjem kulture i  umjetnosti, a nisu djelatnici kulturnih ustanova, da bi što više stručnih  osoba dobilo mogućnost sudjelovanja u kreiranju  kulturnih prilika grada.

 

 

Članovi kulturnog vijeća Grada Šibenika odabrani su na mandat od 4 godine, a predsjednik se bira među članovima Vijeća na Konstituirajućoj sjednici.

  Objavljeno: 20.04.2018, 14:06h