Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Odabrani najbolji likovni i literarni radovi na temu sv. Mihovila

Odabrani najbolji likovni i literarni radovi na temu sv. Mihovila

 

 

 

U povodu Dana grada i sv. Mihovila, danas je u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić otvorena izložba dječjih likovnih radova na temu sv. Mihovila.

Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu kaže kako je, ove godine, pristigli broj radova uistinu impozantan, te se bilo teško odlučiti za tri pobjednička, pa je nagrađeno devet učenika.

U natječaju je sudjelovalo šest osnovnih škola, a interesantno je da se na natječaj prijavila i OŠ Braće Radića iz Kloštar Ivanića koja je za natječaj doznala preko facebook stranice.

Tehnika nije bila zadana, pa su učenici su koristili različite: kolaž, akvarel, olovka, drvene boje i flomastere,  a cilj je bio prikazati svoje viđenje sv. Mihovila.

Najboljima u likovnom dijelu natjecanja proglašeni su Luka Žerjav, Lucija Jurković, Klara Copić, Marta Radovčić, Nikola Zoričić, Franka Ćuklin, Karmen Ivanda, Nola Lozić i Paula Gulin.

Klara Copić, učenica 4a razreda Katoličke osnovne škole, po drugi put je sudjelovala u ovom natječaju i oba puta osvojila je prvo mjesto.

„Odlučila sam se za flomastere i novinski papir koji simbolizira kišu, a dočarava dramatičnost borbe između sv. Mihovila i zmaja“- rekla je Klara koja se i dogodine planira prijaviti na likovni natječaj.

U literarnom dijelu pristigla su samo tri rada i sva tri su nagrađena, pa su tako prvo mjesto osvojili učenici Frane Ninić, Ana Marić i Ana Deljac.

Izložbu likovnih radova možete razgledati u Gradskoj knjižnici do 12.listopada.

  Objavljeno: 28.09.2015, 14:27h