Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Odbor za prevenciju kriminaliteta održao 12. sjednicu

Odbor za prevenciju kriminaliteta održao 12. sjednicu

 

 

Odbor za prevenciju kriminaliteta održao je danas u uredu gradonačelnika svoju redovitu sjednicu. Usvojen je dnevni red po kojem se raspravljalo o stanju sigurnosti u ugostiteljskim objektima i radnom vremenu istih, o borbi protiv ovisnosti te o borbi protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i vršnjačkog nasilja te o pravovremenoj prevenciji takvog ponašanja.

Na samom početku istaknuto je kako je Šibenik siguran grad i kako ne bilježi porast kriminaliteta. Načelnik Policijske uprave šibensko – kninske Ivica Kostanić istaknuo je kako će policija poduzeti pojačane mjere u kontroli ugostiteljskih objekata za vrijeme blagdana koje nam predstoji. Vršit će se kontrola točenja alkohola maloljetnicima te voditi računa da maloljetnici ne obitavaju izvan kuće u sitnim noćnim satima.

Što se tiče borbe protiv vršnjačkog nasilja, šibenska policija provodi mnogobrojne akcije u osnovnim i srednjim školama. Naglasak je na prevenciji nasilja kroz edukaciju djece i roditelja. Od iznimne je važnosti da se sami roditelji, ali i građani, informiraju i uključe u rad na sprječavanju nasilja među mladima. Kontinuirani rad na prevenciji odrazit će se na buduću sigurnost.

  Objavljeno: 27.11.2012, 16:16h