Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Odobren ulazak u drugu fazu provedbe projekta Kairos

Odobren ulazak u drugu fazu provedbe projekta Kairos

 

 

Projekt Kairos-Heritage as Urban Regeneration, ušao je u drugu fazu provedbe koju je odobrio URBACT-ov Odbor za praćenje na sjednici održanoj 07. svibnja 2020. godine.

Projekt je u sklopu URBACT III programa sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te su za ovu fazu projekta za Grad Šibenik izdvojena sredstva u iznosu od 73.844,71 Eura.

Druga faza projekta će trajati do kolovoza 2022. godine.

Kako je projekt Kairos usmjeren na izradu Integriranog akcijskog plana u svrhu poboljšanja degradiranih povijesnih područja korištenjem kulturne i turističke vrijednosti grada, tijekom prve faze provedbe su formirane ULG grupe čiji su članovi predstavnici svih važnijih institucija grada Šibenika te predstavnici neprofitnih organizacija i malih gospodarskih subjekata. Predstavnici ULG grupe će aktivnim sudjelovanjem i razmjenom ideja i iskustava predlagati smjernice za izradu Integriranog akcijskog plana za buduću upotrebu. Ulaskom u drugu fazu projekta izabrana je koordinatorica ULG grupe, gospođa Lucija Aužina, ujedno i vijećnica Gradske četvrti Stari Grad koja će imati značajnu ulogu u komunikaciji između članova ULG grupe, Vijeća četvrti i koordinatora projekta.

Osim Grada Šibenika u projektu sudjeluju i vodeći partner na projektu Grad Mula iz Španjolske te ostali gradovi partneri: Heraklion-Grčka, Ukmerge- Litva, Belene- Bugarska, Malbork-Poljska, Cesena-Italija, Roskilde- Danska.

  Objavljeno: 18.05.2020, 08:16h