Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan 3. sastanak Koordinacijskog vijeća urbanog područja Šibenik

Održan 3. sastanak Koordinacijskog vijeća urbanog područja Šibenik

 

 

Danas je u Uredu gradonačelnika Grada Šibenika održan treći sastanak Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Šibenik. Prisustvovali su predstavnici gradova i općina u sastavu Urbanog područja Šibenik, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, ujedno i predsjednik Koordinacijskog vijeća, načelnik Općine Bilice Josip Ćaleta-Car i gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković.

Povod sastanku bila je odluka Koordinacijskog vijeća Urbanog područja Šibenik o davanju pozitivnog mišljenja na konačni nacrt „Strategije razvoja urbanog područja Šibenik za financijsko razdoblje 2021. – 2027.“

SRUP Šibenik izrađuje se kao preduvjet za korištenje sredstava iz ITU mehanizma, a koji je usmjeren upravo na razvoj urbanih područja. Grad Šibenik je definiran kao središte većeg urbanog područja, skupa s Općinom Bilice i Gradom Skradinom, koji su zadovoljili propisane kriterije za ulazak u obuhvat urbanog područja.

Članovi vijeća su jednoglasno usvojili konačni nacrt Strategije, nakon čega je isti upućen i Partnerskom vijeću urbanog područja Šibenik na davanje pozitivnog mišljenja.

Na sastanku je istaknuto kako je Grad Šibenik među prvima jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj donio konačni nacrt Strategije.

„Šibenik je uvijek među prvima kad je u pitanju povlačenje novca iz fondova EU, što smo dokazali i brojnim, već realiziranim projektima. Ovaj postupak pripreme je trajao godinu i pol dana, a slijedi nam ciljana priprema projekata kako bismo bili spremni za prijave na natječaje“, kazao je gradonačelnik Burić.

Inače, dugoročni cilj projekata financiranih kroz ITU mehanizam je doprinijeti gospodarskom i ekonomskom razvoju Republike Hrvatske i unaprjeđenju kvalitete života hrvatskih građana, posebice razvoju urbanih područja u kojima se provode integrirana teritorijalna ulaganja. I u novoj financijskoj perspektivi, velika važnost dana je  razvoju regija i gradova koji izravno i snažno doprinose pametnom, održivom i uključivom rastu Europske unije.

  Objavljeno: 22.08.2022, 13:50h