Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan Dan otvorenih vrata Studija energetske učinkovitosti

Održan Dan otvorenih vrata Studija energetske učinkovitosti

 

 

 

Šibenski dislocirani preddiplomski sveučilišni Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora  Sveučilišta u Zagrebu, koji je smješten  u zgradi iNavisa u krugu vojarne Bribirskih knezova, danas je otvorio svoja vrata za sve zainteresirane građane i buduće studente.

„ Svim našim sugrađanima, a posebno budućim studentima htjeli smo pokazati  prostore sveučilišnog Studija energetike, koji su uređeni i opremljeni na zavidnom nivou te pripremaju mlade ljude za konkretan rad u praksi. Drago nam je da je prva generacija studenata svojim uspjehom  opravdala naša očekivanja, a nadamo se i velikom interesu studenata na ovogodišnjim upisima.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši da upravo  ulaganjem u obrazovanje Šibenik određuje svoju budućnost.

„ Ponosni smo na ovaj studij u Šibeniku koji je rezultat zajedničkog napora te postavlja temelje buduće suradnje. Sveučilište u Zagrebu dat će sve od sebe da ovaj projekt uspješno nastavi s radom.Na studijima koji proglase Studij energetike srodnim studijem, šibenski studenti moći će upisati masters, odnosno diplomski studij, a mi ćemo se pobrinuti da vam to omogućimo na što široj razini.“, rekao je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras na  današnjem Danu otvorenih vrata dislociranog studija.

Voditelj Studija energetike prof.dr.sc. Marko Delimar podsjetio je da je na prvoj godini studija upisano 42 studenata, od kojeg broja je njih 29 položilo sve ispite. Za narednu godinu planira se upis 50 novih studenata. Prof. Delimar održao je i vrlo zanimljivo predavanje: Pogled u prošlost: „Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895.“, osvrnuvši se na povijesnu ulogu Šibenika po pitanju energetike.

Laboratorij i predavaonice studija danas su  razgledali i učenici prirodoslovnomatematičkog smjera Gimnazije Antuna Vrančića te maturanti Tehničke škole, koji bi mogli imati interesa pohađati sveučilišni Studij u svome gradu. Prostore studija energetike razgledali su danas i prorektorica za studente  Sveučilišta u Zagrebu  Ivana Čuković- Bagić, bivši dekan FER-a Nedjeljko Perić, zamjenik župana Zoran Smolić, predstavnici Grada Šibenika te gradskih poduzeća i ustanova.

 U uređenje i opremanje Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Grad Šibenik je uložio 10 milijuna kuna proračunskih sredstava.

  Objavljeno: 05.05.2016, 13:00h