Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan hodajući kolegij u Žaboriću

Održan hodajući kolegij u Žaboriću

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima i predstavnicima tvrtki Gradska čistoća, Vodovod i odvodnja, te direktorom Ureda Turističke zajednice grada Šibenika, održao je danas hodajući kolegij u Žaboriću, gdje su ga dočekali predstavnici Mjesnog odbora predvođeni predsjednikom Tinom Bajićem.

Predstavnici MO upoznali su gradonačelnika Burića s problemima koji muče mještane Žaborića. Među prioritetima sigurno je rekonstrukcija postojećeg izlaza na magistralu. „Naime, izlaz je neadekvatan i predstavlja opasnost za vozače“, kazao je predsjednik Bajić.

Navedeni ulaz je u nadležnosti Hrvatskih cesta koje bi trebale riješiti ovaj dugogodišnji problem, a Grad Šibenik dat će svu potrebnu podršku ovom projektu.

Od ostalih projekata i zahvata potrebno je sanirati rivu u Jasenovu, kao i riješiti problem odvoza otpada, proširiti postojeće šetnice i sanirati plaže. Također na pješčanoj plaži potrebno je usitniti postojeći šljunak i riješiti problem pristupnog puta do plaže.

Predstavnici MO također su upoznali gradonačelnika sa željom da se uredi vidikovac iznad mjesta i pristupni put, kao i da se sanira postojeći pristupni put prema mjesnom groblju.

 

„Žaborić ima veliki turistički potencijal, no, kao i u Brodarici, veliki problem predstavlja bespravna gradnja mula, kao i privezivanje brodica uzduž obale, što stvara ružnu sliku, a  kupačima – među njima, naravno i gostima/turistima- predstavlja problem kod ulaska u more.“, kazao je gradonačelnik Burić, te od Mjesnog odbora zatražio pokretanje rješavanja navedenih problema u čemu će imati veliku potporu Grada. 

  Objavljeno: 21.04.2016, 12:13h