Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan Međunarodni znanstveni skup u čast Milivoju Zeniću

Održan Međunarodni znanstveni skup u čast Milivoju Zeniću

 

 

 

Završnica Međunarodnog znanstvenog skupa na temu „Zaštita kulturne baštine u izvanrednim slučajevima“ održana je danas u Šibeniku s preko 50-ak stručnih sudionika iz različitih europskih zemalja.

Sudionike skupa u Gradskoj vijećnici je pozdravio gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić pohvalivši interes i želju organizatora za promicanjem imena Milivoja Zenića, preminulog knjižničara i kulturnog povjesničara, čuvara šibenske baštine te dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.

„Šibenska kulturna i književna baština iznimno je bogata i imamo što pokazati svijetu. Emotivan sam na spomen Milivoja Zenića koji je posebice isticao važnost očuvanja naše baštine jer, kako je govorio, narod koji izgubi svoju baštinu nema ništa. Naš je zadatak ne samo čuvati je već i ugraditi u sadašnjost, a vas dragi gosti molim da svijetu prenesite istinu o tom našem šibenskom, hrvatskom bogatstvu“, rekao je gradonačelnik Burić, poželjevši gostima dobrodošlicu.

Nakon susreta u Gradskoj vijećnici znanstvenici su sudjelovali u radionicama  posvećenim Milivoju Zeniću  na temu pisane baštine te restauracije i konzervacije katedrale sv. Jakova nakon ratnih oštećenja.

Sudionike skupa uvodno je pozdravio i dr. sc. Josip Belamarić, dok su djeca iz kazališne radionice izvela Šibensku molitvu. Međunarodni znanstveni skup organizarala je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom, Institutom za arheologiju, te Filozofskim i Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

  Objavljeno: 09.05.2014, 13:08h