Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan sastanak na temu proslave i obilježavanja 950.obljetnice od prvog spomena Šibenika

Održan sastanak na temu proslave i obilježavanja 950.obljetnice od prvog spomena Šibenika

 

 

 

Tema proslave i obilježavanja 950. obljetnice od prvog spomena Šibenika okupila je danas u Gradskoj vijećnici predstavnike ustanova u kulturi Grada Šibenika i srodnih udruga, osnovnih i srednjih škola, vrtića, visokog školstva, sportske zajednice Grada Šibenika te gradskih poduzeća, upravnih odjela i službi Grada. Sastanak je vodio dr.sc. Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika i Inicijativnog odbora za proslavu ove značajne obljetnice, a okupljenima je izložio model sabiranja sadržaja koji će obogatiti program godine u kojoj Šibenik slavi veliki rođendan.

„ Godinu 950. obljetnice od prvog spomena Šibenika obilježit ćemo od Božića, 25. prosinca 2015. do 25. prosinca 2016., na koji dan i datira isprava Petra Krešimira IV., a želja nam je da ovo obilježavanje uđe u svaki šibenski dom i da ga osjeti svaki Šibenčanin, jer to i jest  proslava sviju nas.“, rekao je dr.sc. Ivica Poljičak na današnjem sastanku, dodajući da su ključni događaji kao što je proslava Božića i blagdan sv. Mihovila, Dana Grada Šibenika, kalendarski već uglavljeni te će se prikladni sadržaji obljetnice vezati uz njih.

Nositelj aktivnosti vezanih uz proslavu je Grad Šibenik, dok se od gradskih ustanova, institucija, udruga, pa i samih građana očekuje da se, kreirajući prikladne sadržaje Šibeniku na dar, uključe u obilježavanje obljetnice.  Predavanja o povijesti Šibenika, izložbe, glazbeno-scenski događaji, izbor svečane pjesme Grada Šibenika, sportski događaji, učenički radovi, kvizovi, ukrašavanje prostora, samo su neki od načina kako se može doprinijeti sadržajima obilježavanja rođendana grada Šibenika.

„ Formirat će se Organizacijski odbor za proslavu obljetnice, potom radne skupine, koje će se preciznije baviti određenom tematikom i Počasni odbor obilježavanja obljetnice. Prijedlozi prikladnih sadržaja koji će obogatiti veliku proslavu 950. obljetnice od prvog spomena Šibenika  mogu se dostaviti do 01. prosinca 2015.g., usmeno ili pisanim putem na adresu Grada Šibenika.", dodao je Poljičak.

Podsjetimo, ranije je odabran vizualni identitet obilježavanja obljetnice s  logotipom  čija je podloga izvorni natpis o spomenu Šibenika iz darovnice Petra Krešimira IV.

  Objavljeno: 11.11.2015, 14:43h