Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan sastanak s gospodarskim savjetnicima akreditiranim pri stranim diplomatskim misijama

Održan sastanak s gospodarskim savjetnicima akreditiranim pri stranim diplomatskim misijama

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i župan Goran Pauk održali su danas sastanak s gospodarskim savjetnicima akreditiranim pri stranim diplomatskim misijama. Tema sastanka bila je „Prezentacija gospodarskih postignuća i potencijala Šibensko-kninske županije“, a na sastanku su nazočili predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Šibenik Ivan Soža, direktor Poduzetničkog inkubatora Ivan Pašalić te ravnateljica JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta gospodarskim savjetnicima predstavio je ključne projekte grada Šibenika te potencijale poduzetničke zone Podi koju će gosti imati priliku obići tijekom svog dvodnevnog posjeta Šibensko-kninskoj županiji.


„Šibensko gospodarstvo oslonilo se na malo i srednje poduzetništvo, a ključnu ulogu u tome preuzela je Poduzetnička zona Podi. Riječ je o prostorno najvećoj zoni u Hrvatskoj koja se proteže na površini od 5,5 milijuna četvornih metara, odlične prometne povezanosti, a čije je osnivanje potaknulo razvoj proizvodnih djelatnosti na području Šibenika i županije. U suradnji s Vladom Republike Hrvatske, riješili smo i problem zemljišta bivše tvornice TEF, jednog od najatraktivnijih zemljišta na Jadranu smještenom u samom centru grada. Sada je otvoren put novim investitorima na lokaciji veličine 28 hektara u središtu grada, udaljenom 500 metara zračne linije od stare gradske jezgre i katedrale sv. Jakova. Vjerujem kako će i vaš posjet gradu Šibeniku rezultirati pozitivnim impresijama te da ćete pozitivnu sliku o našem gradu i poticajno poduzetničko okruženje prenijeti među vaše diplomatske misije.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.  

 

Gospodarske i investicijske potencijale Šibensko-kninske županije predstavio je župan Goran Pauk te predsjednik Županijske komore Ivan Soža.


Gospodarski savjetnici dolaze iz Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Češke, Čilea, Francuske, Indije, Italije, Izraela, Japana, Katara, Kazahstana, Kine, Nizozemske, Norveške, Poljske, SAD-a, Švedske, Turske i Nordijske komore.

 

U sklopu posjeta Šibensko-kninskoj županiji, strani diplomati obići će tvrtke Marinetek NCP i brodogradilište NCP-a, iNavis centar, Alutech, Poduzetničku zonu Podi te će se susresti s predstavnicima Grada Skradina. 

  Objavljeno: 14.06.2018, 13:47h