Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije

Održan tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije

 

 

U Gradskoj vijećnici sinoć je održan tradicionalni božićno-novogodišnji domjenak u organizaciji Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Na domjenku su se okupili brojni gospodarstvenici, predstavnici državnih institucija, županijskih i gradskih ustanova i poduzeća, gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici Šibenske biskupije, udruga, medija i političkih stranaka.

 

Okupljenima se prigodno obratio gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić poželjevši svima čestit Božić i uspješnu novu, 2017. godinu.

 

„Šibenik je pronašao svoj identitet u poveznici s onim što smo imali, a to je bogata kultura, i s onim što nam je Europa, kojoj smo toliko težili, dala. Obnovili smo naše povijesno i nacionalno nasljeđe i po tome postali prepoznatljivi. Iako je turizam sjajna priča, on ne smije biti temelj ozbiljnog rada, a ja imam ambicije kazati da je Šibenik ozbiljan grad s velikim ambicijama.“, kazao je ovom prigodom gradonačelnik Željko Burić.

 

Čestitkama se pridružio i župan Goran Pauk koji je istaknuo kako ga veseli što je Šibenik pokazao zajedništvo na izmaku velike obljetničke godine u kojoj smo slavili naš grad.

 

Posebna gošća večeri bila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek koja je sudjelovala na Svečanoj akademiji u povodu 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika održanoj u HNK Šibenik.

 

„Kao ministrici kulture, bilo mi je jako lijepo večeras u kazalištu i u Šibeniku, gradu koji zadnjih godina upravo kulturu vidi kao svoj osnovni pokretač razvoja i čestitim svima koji u tome sudjeluju. Imat ćete punu potporu mog ministarstva, a Vlada kao svoju zadaću osmišljavanja razvoja Hrvatske u prvom redu vidi naslanjajući se na i gledajući prema onome što rade naši gradovi i županije.“, istaknula je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

 

Šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić na koncu je čestitao svima Božić te građanima poželio obilje radosti, životne snage te da šibenske ulice budu pune dječjeg plača i smijeha. 

  Objavljeno: 23.12.2016, 09:32h