Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan tradicionalni Uskrsni doručak u Šibeniku

Održan tradicionalni Uskrsni doručak u Šibeniku

 

 

Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika Šibenik i Grad Šibenik danas su na Trgu Pavla Šubića I organizirali tradicionalni, 19. Uskrsni doručak. Za bogati blagdanski stol prepun domaćim jelima, delicijama i slasticama,  pobrinuli su se i ovaj put ugostitelji, članovi Udruženja obrtnika Šibenik koji su pripremili i omiljenu mega fritaju.

Brojne građane i goste na Trgu pozdravio je i poželio im sretan i blagoslovljen Uskrs šibenski gradonačelnik Željko Burić, a čestitkama se pridružio i Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik. Blagdansko jelo blagoslovio je katedralni župnik, don Krešimir Mateša.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su  Šibenska narodna glazba, Šibenska gradska straža, Šibenske mažoretkinje, Dječji zbor Cvrčak te dvije Etno igraonice Balarin, jedna Dječjeg vrtića Šibenska maslina, a druga Dječjeg vrtića Smilje. Blagdansko ozračje Uskrsnog ponedjeljka uveličala je i klapa Sebenico.

Ovogodišnji Uskrsni doručak u Šibeniku još zanimljivijim je učinio Uskrsni Oldtimer Promo Tour. Šibenskom rivom, naime, prodefilirali su i parkirali se oldtimeri iz Šibenika, Zadra, Splita, Trilja, Omiša, Dugog Rata i drugih mjesta Dalmacije, Istre te iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Svoje su rijetke limene ljubimce  predstavili i članovi oldtimer klubova iz Slovenije.

  Objavljeno: 10.04.2023, 12:52h