Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan transnacionalni sastanak– projekt „Reflexions on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth - (RE- ACT)“

Održan transnacionalni sastanak– projekt „Reflexions on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth - (RE- ACT)“

 

 

Grad Šibenik bio je domaćin i organizator transnacionalnog sastanka održanog u sklopu projekta „Reflexions on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth - (RE- ACT)“. Sastanak pod nazivom „Peer to peer event of municipal officials/youth population on solutions to better shape cities responses“, okupio je partnere iz 7 država: Španjolska, Nizozemska, Cipra, Latvije, Italije, Rumunjske i Njemačke.

Projekt RE-ACT nastoji potaknuti refleksiju (razmišljanja) o glavnim utjecajima koje je virus COVID 19 imao na život u gradovima, poglavito na mlađe generacije, osobito u pogledu zdravlja i mentalne dobrobiti.  Kroz projekt će javni službenici i mladi iz 8 država u Europi razmjenjivati iskustva o otpornosti i restrukturiranju društva, s fokusom na građane i međusobnu jednakost.

Sastanak projektnih partnera u Šibeniku održan tijekom 25. i 26. svibnja  bio je usmjeren  na predlaganje rješenja za bolje oblikovanje politika u području mentalnog zdravlja mladih, a svoje prijedloge  partneri su prezentirali  na Veleučilištu u Šibeniku, a na njihovim predavanjima sudjelovali su studenti Velueučilišta te kroz participativan pristup iznijeli svoja mišljenja i iskustva. Posjetili su također i tvrđavu sv. Mihovila te im je organiziranom studijskom obilasku predstavljena povijest i kulturna baština grada Šibenika.

Posljednjeg dana posjetili su Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut gdje im je uz stručno predavanje predstavljen rad Centra kao i NEET akademija koja je odličan primjer razvijanja poduzetništva i pomoći mladima. Zapošljavanje je ključan segment za mentalno zdravlje mladih. Pruža im financijsku stabilnost, osjećaj svrhe i prilike za osobni rast.

Radi se o projektu Europske komisije, a provedba projekta počela je 01. travnja 2022. godine a završava 30. ožujka 2024. godine. Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava za Grad Šibenik je 15.492,00 €.

  Objavljeno: 26.05.2023, 16:24h