Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održan završni sastanak pripremne faze projekta RetaiLink iz programa UrbAct

Održan završni sastanak pripremne faze projekta RetaiLink iz programa UrbAct

 

 

Završni sastanak prve, pripremne, faze projekta RETAILINK iz programa UrbAct III ,koja je trajala 6 mjeseci, održan je prošlog tjedna u britanskom gradu Basingstoke, na kojem su sudjelovali i predstavnici Grada Šibenika, s obzirom da je  Grad Šibenik partner u projektu. „Nakon ove prve faze definiranja problema maloprodaje u gradovima partnerima, te formiranja lokalnih UrbAct grupa, pred nama je apliciranje projekta za II fazu u kojoj bi, ukoliko sredstva budu odobrena, trebalo donijeti Lokalni akcijski plan, u čiju izradu će biti uključeni i sami vlasnici poslovnih prostora.“, naglasio je Petar Mišura, kordinator projekta ispred Grada Šibenika, ujedno i pomoćnik pročelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Na završnom sastanku u Gradu Basingstoke prezentirana je osnovna studija projekta u kojoj su predstavljeni svi gradovi partneri: Igualada, Basingstoke, Fermo, Hengelo, Hoogeveen, Romans, Peczs, Bistrita, Liberec, Sibenik, s osnovnim podatcima vezanim uz svaki grad i s naglaskom na problem maloprodaje koji se razlikuje  s obzirom na gospodarski, kulturološki, demografski aspekt.

Također je bilo riječi o povezivanju dionika među gradovima i njihove razmjene iskustava u rješavanju nekih problema vezanih uz maloprodaju. Predstavljen je i komunikacijski plan projekta; modeli i načini komuniciranja projekta na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, kao i razmjena informacija među gradovima partnerima i UrbAct komunikacijskog tima.

Nakon završnog sastanka projektni tim će izraditi prijavu za fazu II, koja treba biti dovršena do 16. ožujka, a 3. svibnja 2016. trebalo bi biti poznato nastavlja li se s projektom ili ne.

„Grad Šibenik se uključio u ovaj projekt radi izrade strategije, odnosno akcijskog plana, za očuvanje maloprodaje, posebice u povijesnoj jezgri. Ukoliko projekt dobije „zeleno svjetlo“ za fazu II, koja bi trebala trajati 24 mjeseca, u izradu plana ćemo uključiti, odnosno pozvati, sve pojedince i institucije koji bi nam mogle biti od pomoći, kako bismo što kvalitetnije izradili strategiju.  “ – rekao je Petar Mišura, pomoćnik pročelnika iz Ureda za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

Nositelj projekta je grad Igualada (Španjolska), a ukupna vrijednost projekta u prvoj fazi je 97. 979,00 eura. URBACT III program je europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove. Programom će se olakšati razmjena znanja i dobre prakse među gradovima i ostalim razinama vlasti u cilju promicanja integriranog održivog razvoja i poboljšanja učinkovitosti regionalne i Kohezijske politike.

  Objavljeno: 22.02.2016, 07:43h