Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća

 

 

Današnjoj, 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika nazočili su svi gradski vijećnici. Sjednica je započela aktualnim satom na kojem su vijećnici gradonačelniku Buriću i njegovim zamjenicima postavili nekoliko pitanja o aktualnim gradskim temama.

Prvi se na dnevnom redu našao Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2013. godinu, koji je, kao i Prijedlog odluke o raspodjeli rezultata za 2013. godinu, prihvaćen većinom glasova članova Vijeća.

Prihvaćeni su i sljedeći prijedlozi: Prijedlog izvješća o realizaciji javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i informiranju, Prijedlog izvješća o izvršenju programa javnih potreba u sportu, kao i Prijedlog izvješća o izvršenju programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2013. godinu.

Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja stambeno turističke zone Mala Solina prihvaćen je većinom glasova gradskih vijećnika. Razlog za izradu ovog plana je omogućavanje realizacije projekta stambeno turističke zone Mala Solina i podizanje opće razine kvalitete i standarda ovog, pretežito neizgrađenog, područja uz more.

Na ovoj sjednici Gradskog vijeća odlučeno je i da će u Lokalnoj akcijskoj grupi „Kamen i more“ Grad Šibenik predstavljati Gradonačelnik, a u slučaju njegove spriječenosti zamijenit će ga  pročelnik ili imenovani djelatnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj kojeg Gradonačelnik ovlasti.

Zbog umirovljenja člana Zapovjedništva civilne zaštite Grada Šibenika, za novog člana Zapovjedništva zaduženog za prihvat i prijem te sahranu stradalih osoba imenovan je Josip Franić, stručna osoba pogrebnih djelatnosti Čempresa d.o.o.

Gradski vijećnici primili su na znanje Godišnji financijski izvještaj gradske tvrtke Podi d.o.o., kao i godišnja izvješća o radu i poslovanju Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, Muzeja grada Šibenika, Gradskog parkinga d.o.o. i Zelenila d.o.o. Šibenik

Usvajanjem Zaključka kojim se pokreće inicijativa za promjenu naziva hidronima, „Prokljansko jezero“ mijenja dosadašnji  u povijesni naziv „Prukljan“.

Prihvaćen je i Zaključak o ukidanju statusa javnog dobra na česticama 3377/61 k.o. Šibenik i 2467/2 k.o. Šibenik, koje time postaju građevinska zemljišta i na kojima će se izvršiti upis prava vlasništva u korist Grada Šibenika.

Gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili Prijedlog zaključka o prihvaćanju izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za veljaču, ožujak, svibanj, lipanj i srpanj 2014. godine.

Jednoglasno je prihvaćena Odluka o dodjeli obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Šibenika, kojom se obavljanje ove javne usluge dodjeljuje tvrtci Gradska čistoća d.o.o. Šibenik. Otpadni papir će prikupljati Bikarac d.o.o. Šibenik.

Popisu cesta, ulica i trgova Grada Šibenika dopunom Odluke o nerazvrstanim cestama, dodane su ceste koje do sada nisu bile evidentirane.

Većinom glasova vijećnika usvojen je Zaključak o prihvaćanju zahtjeva Sajam automobila Zagreb d.o.o. i Perfectus medija d.o.o.

Gradski vijećnici tajnim su glasovanjem danas izabrali i članove Savjeta mladih Grada Šibenika. Nakon prihvaćenog Izvješća o provjeri formalnih uvjeta prijavljenih kandidata, usvojen je Popis važećih kandidatura za člana i zamjenika člana Savjeta mladih Grada Šibenika. Po završetku glasovanja Mandatno –imunitetna komisija je utvrdila da su najveći broj glasova vijećnika dobili: Zvonimira Bralić Vinko Sutlović, Matija Blaće, Mirjana Gović, Marija Makarin, Vinko Palinić, Marin Goreta, Stella Rak i Ante Mijat, te da će oni  u naredne tri godine činiti sastav  Savjeta mladih Grada Šibenika.

  Objavljeno: 27.08.2014, 12:43h