Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 10. sjednica šibenskog Gradskog vijeća

Održana 10. sjednica šibenskog Gradskog vijeća

 

 

Nagradu Grada Šibenika za životno djelo za zapažena ostvarenja u novinarstvu, kulturi, sportu i publicistici te izuzetan doprinos promicanju Šibenika u zemlji i inozemstvu u 2022. godini dobit će Ivo Mikuličin.  Nagrada Grada Šibenika pripast će Grozdani Cvitan za tragove o ljudima čija su djela trajna i slavna povijest Šibenika, Zlatku Juriću za izniman doprinos u afirmaciji i prezentaciji šibenskog sporta i kineziološke rekreacije te Klubu Azimut za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života Grada Šibenika.

Plaketom grada Šibenika, pak, bit će nagrađeni Krste Marko Aras (za dugogodišnje djelovanje u gospodarstvu i sportu, Joško Čelar (povodom 90 godina života i 60. obljetnice profesionalne karijere u novinarstvu), Mario Dražić (za dugogodišnje djelovanje u promociji tenisa i šibenskog sporta), Boris Dukić (za izniman dugogodišnji doprinos razvoju i promicanju ugleda zatona), Natko Duvnjak (za ključan doprinos u osnivanju OŠ za balet i suvremeni ples u Šibeniku), Državni arhiv u Šibeniku (povodom 15. obljetnice djelovanja Državnog arhiva u Šibeniku kao samostalne ustanove), Lions klub Luca (povodom 20. obljetnice vrijednog društvenog i humanitarnog djelovanja te Udruga Ardura Šibenik (za višegodišnje djelovanje u psihosocijalnom radu i zaštiti ljudskih i dječjih prava).

Grb grada Šibenika pripast će Maji Gnjidić Verdecchia za promicanje ugleda i vrijednosti Grada Šibenika i razvijanje hrvatsko-talijanske suradnje. Laureatima će priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u srijedu, 28. rujna 2022. u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Tako je, na prijedlog Odbora za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća Grada Šibenika,  na svojoj današnjoj sjednici odlučilo Gradsko vijeće Grada Šibenika.

Na 10. sjednici koja je održana u Kući umjetnosti Arsen, inače, usvojeno je Izvješće o radu gradonačelnika Šibenika Željka Burića za razdoblje siječanj-lipanj 2022. godine te prijedlog Zaključka o primanju na znanje Godišnjeg izvješća o stanju društva i Godišnjeg financijskog izvještaja Zelenog grada d.o.o. za 2021. godinu, Financijskog izvještaja za 2021. godinu zajedno s Izvješćem neovisnog revizora Čempresi d.o.o. Šibenik, Godišnjeg izvješća o stanju  društva za 2021. godinu s financijskim izvještajem za 2021. godinu sa Izvješćem  neovisnog revizora  Bikarac d.o.o. Šibenik, Godišnjeg izvješća o stanju društva s Financijskim izvještajem Vodovoda i odvodnje   d.o.o.  Šibenik za 2021. godinu, Financijskog izvješća Gradskog parkinga d.o.o. Šibenik za 2021. godinu zajedno s izvješćem neovisnog revizora te Izvješće o radu za 2021. godinu s  financijskim izvješćem Podi d.o.o. Šibenik.

Podržan je i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu s financijskim izvješćem Javne ustanove Športski objekti Šibenik za 2021. godinu i Izvješća o radu i ostvarenom programu s financijskim izvješćem Galerije sv. Krševana Šibenik za 2021. godinu, a dana je i prethodna suglasnost na Prijedlog Statuta Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“. 

Dnevni red sjednice dopunjen je prijedlozima Odluke o prodaji nekretnine u vlasništvu Grada Šibenika označenih kao čest.br. 5944/5 K.O. Šibenik i dio čest.br. 962/5 K.O. Šibenik,  Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na čest.br. 1923 iz z.u. 8860 K.O. Šibenik te Odluke o preimenovanju ulice u Danilu te su sve tri usvojene.

Sjednici je prethodio aktualni sat u kojemu su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku Buriću, njegovom zamjeniku Danijelu Mileti te direktorima gradskih tvrtki.

  Objavljeno: 20.09.2022, 12:26h