Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

Danas je u Gradskoj vijećnici održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Vijećnici su na početku rasprave po točakama Dnevnog reda usvojili Izvješće o mirovanju mandata vijećnika Jakova Bilića zbog nespojivosti dužnosti uslijed preuzimanja dužnosti ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te određivanja zamjenika Marka Plenče Mudrića.

 

Na sjednici je usvojena Odluka o paušalnom porezu za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu za Grad Šibenik. Odlukom je propisano zadržavanje postojeće visine paušalnog poreza, ovisno o naselju, a koja su razvrstana u različite turističke razrede.

 

Vijećnici su u nastavku sjednice primili na znanje Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2018. godine.

 

Prihvaćena je  Odluka o dopuni Odluke o komunalnom doprinosu , Odluka o dopuni Odluke o komunalnoj naknadi, Odluku o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti , Odluka o određivanju djelatnosti koje se smatraju komunalnim djelatnostima, Odluka o obavljanju komunalnih djelatnosti na temelju ugovora, Odluka o obavljanju komunalnih djelatnosti na temelju koncesije te Odluka o izmjeni Odluke o visini spomeničke rente na području Grada Šibenika.

 

Većinom glasova usvojena je i Odluka o korištenju gradskih parkirališta te je prihvaćen Amandman vijećnika Dalibora Peraka na spomenutu Odluku.

 

U nastavku sjednice prihvaćeni su i sljedeći zaključci:  Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Općih uvjeta premještaja vozila na površinama javne namjene , Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Općih uvjeta ugovora o korištenju gradskih parkirališta s naplatom.

Većinom glasova  usvojena je Odluka o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama-  Popis cesta, ulica i trgova Grada Šibenika.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Šibenika većinom glasova nije prihvaćen.

 

U nastavku sjednice prihvaćena je Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi te Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na kat.čest. 5153/3 K.O. Konjevrate.

 

Na sjednici je usvojen Prijedlog odluke o oslobađanju od plaćanja naknade za korištenje javne gradske površine, zatim Rješenje o imenovanju članova Festivalskog vijeća  i Rješenje o utvrđivanju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Šibeniku.

 

Usvojena su i rješenja o imenovanju vijećnika Marka Plenče Mudrića u sljedeće odbore: Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Šibenika ; Odbor za društvene djelatnosti Gradskog vijeća Grada Šibenika te Odbor za dodjelu nagrada i drugih priznanja Gradskog vijeća Grada Šibenika.

 

Vijećnici su usvojili i  Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na izbor ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Šibenik te Zaključak o prihvaćanju Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec prosinac 2018. godine 

 

Uoči rasprave i glasovanja po točkama dnevnog reda, vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku u sklopu tzv. aktualnog sata.

 

  Objavljeno: 29.01.2019, 12:23h