Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika.  Između ostalih točaka Dnevnog reda, vijećnici su danas donijeli odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika. Izbori će se održati u nedjelju 28. travnja 2019. godine od 7,00 do 19,00 sati.

 

U nastavku sjednice vijećnici su prihvatili Prijedlog I. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu. Ovim Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Šibenika za 2019. godinu predlaže se smanjenje prihoda poslovanja za 2.500.000,00 kn, te povećanje primitaka od financijske imovine i zaduživanja za 2.500,000,00 kn. Najznačajnije povećanje u strukturi prihoda poslovanja u odnosu na početni plan bilježe prihodi od poreza i prireza na dohodak za iznos od 1.918.000,00 kn jer je dosadašnjim ostvarenjem premašen dinamički plan. Najznačajnije smanjenje u strukturi prihoda poslovanja u odnosu na početni plan bilježe pomoći iz inozemstva i od subjekata unutar općeg proračuna u iznosu od 4.350.000,00 kn zbog manje očekivanih troškova projekta Revitalizacije tvrđave sv. Ivan do kraja godine. Primici od financijske imovine i zaduživanja povećavaju se za 2.500.000,00 kn za financiranje kapitalnih projekata, a najvećim dijelom za financiranje vlastitog učešća Grada odnosno proračunske komponente za realizaciju kapitalnih projekata koji se ujedno sufinanciraju iz Europskih i nacionalnih fondova.


Nastavno na usvojen rebalans proračuna, vijećnici su prihvatili i točke vezane uz rebalans i to: Prijedlog izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2019.godini; Prijedlog izmjena Programa gradnje komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2019. godini; Prijedlog odluke o izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2019. godinu; Prijedlog odluke o izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2019. godinu; Prijedlog Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika.


Vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2019. Godinu.


U nastavku sjednice prihvaćen je i Prijedlog Odluke o davanu prethodne suglasnosti na Prijedlog općih uvjeta isporuke komunalne usluge ukopa i kremiranja pokojnika unutar groblja.

 

Većinom glasova usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju gradskih parkirališta te Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog izmjena i dopuna Općih uvjeta ugovora o korištenju javnih parkirališta s naplatom kao i Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Općih uvjeta prijevoza robe u staroj gradskoj jezgri.

Usvojen je i prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra za nekretnine čest.br. 5411/30 K.O. Donje Polje te čest.br. 5411/32 K.O.Donje Polje.

Vijećnici su izglasali i prijedlog Odbora za društvene djelatnosti da se s Dnevnog reda današnje sjednice povuče Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o osnivanju Festivala klasične glazbe „Musica Appassionata“.

 

U nastavku sjednice je prihvaćen prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni programskog i financijskog okvira Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za razdoblje 2019.do 2022. godine.

 

Gradski vijećnici odbili su dati suglasnosti na prijedloge Statuta osnovnih škola – Brodarica, Fausta Vrančića, Jurja Dalmatinca, Jurja Šižgorića, Meteriza, Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Vidici i Vrpolje.

 

Usvojen je prijedlog Rješenja o imenovanju ravnatelja Dječjeg vrtića Šibenska maslina te je na navedenu funkciju imenovana Maja Gulin.

 

U nastavku sjednice vijećnici su prihvatili Zaključak o utvrđivanju prijedloga za imenovanje mrtvozornika za područje Grada Šibenika; Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu s financijskim izvješćem Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika; Zaključak o prihvaćanju izvješća o radu Savjeta mladih Grada Šibenika te Zaključka o prihvaćanju Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec veljaču.

 

Usvojeni su i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o prodaji dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik    s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama – Popis cesta, ulica i trgova Grada Šibenika, Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u 2018. godini u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupaka za izradu i donošenje prostornog plana te Prijedlog Odluke o suglasnosti za poduzimanje radnji u svrhu prijenosa prava građenja u korist Šibensko-kninske županije.

 

 

Uoči početka rasprave po točkama Dnevnog reda vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku i zamjenicima u okviru tzv. aktualnog sata. 

  Objavljeno: 22.03.2019, 12:51h