Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 14. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore

Održana 14. sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore

 

 

Gradonačelnik Željko Burić nazočio je danas 14. sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja je održana u prostorijama Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije. Uz članove Gospodarskog vijeća, sjednici su nazočili župan Goran Pauk, zamjenica župana Darija Puljić te zamjenik gradonačelnika Grada Knina Marijo Ćaćić.

 

Okupljene je uvodno pozdravio predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža te analizirao gospodarske pokazatelje u Šibensko-kninskoj županiji tijekom 2017. godine. Vodeće djelatnosti u gospodarstvu Šibensko-kninske županije prema ukupnom prihodu ostvarenom u 2017. godini, su djelatnosti prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo, turizma, te djelatnosti građevinarstva.

 

„U Šibeniku se snažno razvija turizam, ali okosnicu prihoda čini gospodarstvo što nas posebno veseli. Rezultati 2017. godine pokazali su pozitivne pomake, a uvjereni smo da će se taj trend nastaviti i u ovoj godini.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

 

Gospodarsko vijeće Županijske komore Šibenik sastavljeno je od 17 članova, vodećih gospodarstvenika Šibensko-kninske županije. Ovo vijeće, na čelu s predsjednikom i zajedno sa stručnim tijelima Komore unapređuje poduzetništvo, uspostavlja poslovne odnose s inozemstvom, potiče razvoj inovacija i ekologije, te obavlja tekuće poslove od značaja za obavljanje gospodarskih djelatnosti.

  Objavljeno: 13.07.2018, 13:51h