Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Kući umjetnosti Arsen danas je održana 14. Sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj je većinom glasova usvojen Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2022. godinu.  Prihodi i primici za 2022. godinu planirani su, kazano je na sjednici, drugim izmjenama i dopunama prošlogodišnjeg proračuna u iznosu od 434 milijuna i 900 tisuća kuna, a ostvareni u iznosu od 382.225.025,22 kune, odnosno 87,89 posto plana.

Gradski vijećnici su se suglasili i s prijedlozima niza odluka, zaključaka i programa, pa su, tako, podržani prijedlozi Odluke o raspodjeli rezultata za 2022. godinu i Zaključka o primanju na znanje Odluke o preraspodjeli sredstava između proračunskih stavaka u 2022. godini kao i prijedlog  Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Programa održavanja  komunalne  infrastrukture na području Grada Šibenika u 2022. godini,  Programa gradnje objekata i  uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2022. godini,  Programa javnih potreba u  kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2022. godinu,  Programa zdravstvene zaštite  i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2022. godinu,  Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2022. godinu,  Programa javnih potreba u sportu za 2022. godinu kao i Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Šibenika za 2022. godinu.

Podizanjem vijećničkih ruku prihvaćene su prve Izmjene i dopune Proračuna Grada Šibenika za 2023. godinu te projekcija za dvije naredne godine. Kako je navedeno u obrazloženju te točke,  Proračun Grada Šibenika za 2023. godinu usvojen je u iznosu od 60.665.000 eura s uključenim sredstvima za djelomično pokriće manjka iz prethodnih godina u iznosu od 1.385.000 eura te viškom prihoda proračunskih korisnika u iznosu od 33.033 eura. Prema danas usvojenim Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Šibenika za 2023. godinu  sada iznosi 65.288.454 eura.

-U pojedinim upravnim odjelima bilo je potrebno preraspodijeliti sredstva na određenim stavkama te povećati pojedine stavke sukladno novonastalim okolnostima i povećanju troškova koji se nisu mogli planirati prilikom izrade Proračuna za 2023. godinu. Također, budući da se neki kapitalni projekti planirani u 2022. godini nisu izvršili očekivanom dinamikom te se njihova realizacija očekuje u 2023. godini, ovim se Izmjenama i dopunama Proračuna za 2023. godinu predložilo da se iznos ukupno planiranih rashoda i izdataka u odnosu na Plan Proračuna Grada Šibenika za 2023. godinu poveća za 4.623.454 eura te da iznosi 63.903.454 eura, što s djelomičnim pokrićem manjka iz prethodnih godina ukupno iznosi 65.288.454 eura – precizirano  je na sjednici.

Prvi proračunski rebalans odrazio se i na izmjene niza drugih akata koji su također prošli potvrdu gradskih vijećnika. Usvojene su, tako, izmjene Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2023. godini, Programa gradnje komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2023. godini, kao i  Odluka o izmjenama i dopunama  Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2023. godinu, Odluka o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2023. godinu, Odluka o izmjeni Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2023. godinu,  Odluka o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2023. godinu,  Odluka o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Šibenika za 2023. godinu, Odluka o socijalnoj skrbi Grada Šibenika, i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Šibenika.  

Gradsko vijeće je na današnjoj sjednici usvojilo i Prijedlog Odluke o pristupanju osnivanju trgovačkog društva Zračna luka Srce Dalmacije d.o.o. za usluge u zračnom prometu. Nadalje je podržan i  Prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra na čest.zem. 4112/3 K.O. Grebaštica, na nekretnini označenoj kao kat. čest.br. 400/2 K.O. Šibenik,  na dijelu čest. zem.7283 K.O. Zlarin i na čest. br. 1035/2 K. O. Šibenik.

U nastavku sjednice podržan je i Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja rekreacijske zone Podsolarsko,  Prijedlog Odluke o izradi Izmjena i dopuna Provedbenog urbanističkog plana stambenog naselja Meterize – Šibenik, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe  Grada Šibenika,  Prijedlog Statuta Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika,  Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove u kulturi  Tvrđava kulture Šibenik te  Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik.

Vijećnici su glasanjem potvrdili i Prijedlog Oduke o izmjeni i dopuni Statuta  Dječjeg vrtića Šibenska maslina,  Prijedlog Oduke o izmjeni i dopuni Statuta  Dječjeg vrtića Smilje,  Prijedlog Odluke o uključivanju naselja Radonić u Lokalnu akcijsku grupu,  Prijedlog Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite Grada Šibenika za razdoblje od 2023. do 2026. godine,  Prijedlog Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za    2023. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje kao i Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj - prosinac 2022. godine.

Usvojen je i Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o radu za razdoblje od 01.01. 2022.-31.12.2022. i  Godišnjeg financijskog izvještaja za 2022. i Plana rada za 2023. godinu Inkubatora za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. , Financijskog izvještaja za 2022. godinu s Izvješćem neovisnog revizora Čempresi d.o.o. Šibenik,  Izvješća o poslovanju s financijskim izvješćem za 2022. godinu Batižele d.o.o. društva za upravljanje nekretninama,  Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješće o radu s financijskim izvješćem Muzeja Grada Šibenika za 2022. godinu te  Prijedlog rješenja o utvrđivanju prijedloga za imenovanje sudaca porotnika općinskog suda u Šibeniku.

Uoči početka rasprave po točkama Dnevnog reda vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku i zamjeniku u okviru tzv. aktualnog sata, a usvojen je i prijedlog o dopuni dnevnog reda prijedlozima Odluke o dopuni Odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Šibenika označenih kao čest.br. 5944/5 K.O. Šibenik i čest. br. 962/5 K.O. Šibenik,  Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju kazališta – Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog  Statuta Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te Odluke o imenovanju ulice Kvanj a sve točke su prihvaćene od strane gradskih vijećnika.

  Objavljeno: 16.06.2023, 15:26h