Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. U sklopu Dnevnog reda, vijećnici su usvojili Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2018. godinu,  Odluku o raspodjeli rezultata za 2018. godinu i Odluku o preraspodjeli sredstava između proračunskih stavaka u 2018. godini.

 

U nastavku sjednice većinom glasova usvojene su i dvije odluke koje se tiču društva Batižele d.o.o., a to su Odluka o povećanju temeljnog kapitala društva BATIŽELE d.o.o. Šibenik unosom prava u temeljni kapital  i Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju društva Batižele d.o.o. i usvajanju društvenog ugovora Batižela d.o.o. 

 

Prihvaćena su i sljedeća izvješća: Izvješće o izvršenju Programa održavanja  komunalne  infrastrukture na području Grada Šibenika u 2018.; Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i  uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2018. godini; Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u  kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2018. godinu; Izvješće o izvršenju Programa zdravstvene zaštite  i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za  2018. godinu; Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju grada Šibenika za 2018. godinu; Prijedlog Zaključka o izvršenju Programa javnih potreba u sportu za 2018. godinu.

 

Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o davanju suglasnosti za zaduženje trgovačkom društvu ZELENI GRAD ŠIBENIK d.o.o. putem financijskog leasinga te Odluku o ukidanju statusa javnog dobra: na čest.br. 3781 K.O. Šibenik i na čest.zem. 4109/2 K.O. Grebaštica.

 

Usvojena je i Odluka o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama – Popisa cesta, ulica i trgova  Grada Šibenika.


U nastavku sjednice vijećnici su prihvatili izvještaje sljedećih ustanova i trgovačkih društava: Izvještaj o poslovanju Društva  i Financijski izvještaj Gradskog parkinga d.o.o.  Šibenik za 2018. godinu; Izvješće o poslovanju i Financijsko izvješće Čempresi d.o.o. Šibenik za 2018.  godinu; Izvješće o radu za 2018. godinu s  financijskim izvješćem Podi d.o.o. Šibenik; Godišnjeg izvješća o stanju društva i Financijskog izvještaja Zelenog grada d.o.o.  Šibenik za 2018. godinu; Izvještaj o radu s financijskim izvještajem Javne ustanove u kulturi Tvrđava  kulture Šibenik za 2018. godinu Izvješće o radu s financijskim izvješćem Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik   za 2018. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za 2018. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Muzeja Grada Šibenika za 2018. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Javne ustanove „Športski objekti  Šibenik“  za   2018. godinu; Izvješće o radu i ostvarenom programu s financijskim izvješćem Galerije sv. Krševana  Šibenik za 2018. godinu; Izvješće o radu s financijskim izvješćem Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika za 2018. godinu.


Na znanje su primili Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesece travanj i svibanj 2019. godine.

Usvojen je i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom Grada Šibenika za 2018. godinu.

 

Prihvaćeni su prijedlozi zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta osnovnih škola - Brodarica, Fausta Vrančića, Jurja Dalmatinca, Jurja Šižgorića, Meterize, Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Vidici, Vrpolje.

 

 Prihvaćen je Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o osnivanju Festivala klasične  glazbe „Mussica appassionata“, zatim Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju kazališta – Hrvatsko narodno   kazalište u Šibeniku te Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta Hrvatskog  narodnog kazališta u Šibeniku.

 

Vijećnici su na znanje primili Izvješće o stanju u prostoru grada Šibenika  za  razdoblje 2013.-2017. 

Usvojen je i prijedlog Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja na projektu Rekonstrukcija 1. kata Vatrogasnog doma u Grebaštici, zatim  prijedlog Odluke o izmjenu i dopuni Odluke o statusu, djelatnostima i ustrojstvu Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana Šibenik, prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana te Prijedlog Odluke o raspisivanju Natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana.

Uoči početka glasovanja po točkama Dnevnog reda, vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku i zamjenicima gradonačelnika u sklopu tzv. aktualnog sata.

  Objavljeno: 13.06.2019, 14:19h