Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika

 

 

Na Veleučilištu u Šibeniku danas je održana 15. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika.  Sjednica je započela pitanjima gradskih vijećnika u sklopu tzv. aktualnog sata nakon čega je uslijedila rasprava o točkama Dnevnog reda.

Na sjednici je usvojen prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2023. godini te će na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila biti dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

U nastavku sjednice gradski vijećnici usvojili su prijedlog Odluke o raspisivanju novih izbora za članove vijeća Mjesnog odbora Jadrtovac.  Naime, budući da se Vijeće Mjesnog odbora Jadrtovac nije konstatiralo izborom predsjednika sukladno članku 57. Statutarne odluke o izboru članova vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora pristupa se raspisivanju novih izbora za članove vijeća MO Jadrtovac.

Većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o statusu djelatnostima i ustrojstvu Galerije likovnih umjetnosti svetog Krševana te prijedlog Odluke o osnivanju Savjeta mladih Grada Šibenika.

Na sjednici je usvojena Odluka o ustupanju opreme javnoj ustanovi Dječji vrtić Smilje te prijedlog Odluke o suglasnosti za provedbu ulaganja na projektu Rekonstrukcija dijela građevine mješovite namjene društveni dom-kulturni centar u Gorišu. Navedenom odlukom je predviđena rekonstrukcija (obnova) ravnog krova građevine društvenog doma / kulturnog centra, kojem se dodaje nova termo i hidroizolacija, te se nadozid ravnog krova podiže za te slojeve (sveukupno 50 cm). Na pročelje od mineralne žbuke se dodaje termo fasada od mineralne (kamene) vune debljine 10 cm i mijenjaju se postojeće dotrajale grilje, komarice i ulazna vrata. Dograđuje se nadstrešnica koja je s zgradom konstruktivno povezana, tlocrtne površine 19,5 m2, izvan tlocrtnih gabarita građevine. Centar će se , također, opremiti i namještajem.

Gradski vijećnici na znanje su primili godišnja financijska izvješća o stanju društava gradskih tvrtki za 2022. godinu: Zeleni grad Šibenik d.o.o.; Bikarac d.o.o.; Vodovod i odvodnja d.o.o.; Gradski parking d.o.o. i Podi d.o.o.

Većinom glasova usvojeni su i: prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu s financijskim izvješćem Javne ustanove Športski objekti Šibenik za 2022.; prijedlog Zaključka o prihvaćanju izvješća o radu i ostvarenom programu s financijskim Galerije sv Krševana Šibenik za 2022.; prijedlog Zaključka o prihvaćanju Programskog i financijskog izvješća Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za 2022.; prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu s financijskim izvješćem Gradske knjižnice Juraj Šižgorić Šibenik za 2022. te prijedlog Zaključka o prihvaćanju Godišnjeg izvještaja o radu Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik s financijskim izvještajem za 2022.

 

  Objavljeno: 14.09.2023, 11:29h