Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Na sjednici su vijećnici usvojili prijedlog Odluke o dodjeli priznanja i nagrada u povodu Dana grada Šibenika.

Usvojen je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2019. godinu te Odluka o preraspodjeli sredstava između proračunskih stavaka za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2019. godine.

Vijećnici su većinom glasova prihvatili i prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja po raspisanom Javnom pozivu za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

Također je u nastavku sjednice prihvaćen prijedlog Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina Grada Šibenika te prijedlog Odluke o nerazvrstanim cestama – Popis cesta, ulica i trgova Grada Šibenika.

Na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja vijećnici su usvojili i prijedlog Odluke o poništenju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana Šibenik te prihvatili prijedlog Odluke o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana Šibenik. Također je usvojen prijedlog Rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana.

Vijećnici su primili na znanje Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj - lipanj 2019 te Završni račun sa financijskim izvještajem za 2018. godinu  Hrvatskog nogometnog  kluba „Šibenik“ s.d.d.

Usvojeni su i godišnja izvješća o stanju društava i financijski izvještaj: Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik te Bikarca d.o.o. Šibenik. 

Prihvaćen je i prijedlog Zaključka o donošenju Lokalnog programa za mlade Grada Šibenika za razdoblje 2020. - 2022. godine te prijedlog Odluke o prijenosu prava građenja.

Kao posljednju točku Dnevnog reda, vijećnici su primili na znanje Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve  Proračuna Grada Šibenika za mjesece lipanj i srpanj 2019. godine.

Uoči početka rasprave po točkama Dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici postavljali pitanja gradonačelniku i zamjenicima.

  Objavljeno: 12.09.2019, 14:32h