Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

 

 

Prvo ovogodišnje zasjedanje gradskih vijećnika započelo je aktualnim satom, a  na dnevnom redu našle su se tek četiri točke. Jednoglasno je usvojena  Odluka o donošenju Detaljnog plana uređenja Brodarica- Gomiljak, kojim su stvorene  pretpostavke za realizaciju još jedne značajne investicije na području Grada Šibenika. Riječ je o investiciji tvrtke „Woodsford vile“ d.o.o. koja na padinama Gomiljaka planira izgradnju tzv. integriranog stambenog naselja.

Projekt izgradnje integriranog stambenog naselja na području Gomiljaka pokrenut je još 2006.g., te je u međuvremenu investitor postao vlasnikom većine zemljišta u obuhvatu projekta, ukupne površine 7,6 ha. Integrirano stambeno naselje Šibenik predviđa gradnju obiteljskih kuća, dvojnih objekata, objekata u nizu, višestambenih objekata uključivo hotrikulturno uređenje, društvene sadržaje, rekreativne i komercijalne sadržaje; wellnes, spa centar, zdravstveni centar, podzemnu garažu i parkiralište, restorane, trgovine.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o korištenju gradskih parkirališta, kao i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti za obavljanje javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području općine Bilice. Navedena djelatnost dodijeljena je tvrtki Gradska Čistoća Šibenik. Gradsko vijeće dalo je  suglasnost Upravnom vijeću Pučkog otvorenog učilišta za imenovanje ravnateljice Mirande Slipčević, čija je zamolba ujedno i jedina pristigla na natječaj za imenovanje ravnatelja, a usvojena je i dopuna dnevnog reda-Odluka o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama, popis cesta, ulica i trgova.

  Objavljeno: 27.01.2015, 13:09h