Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U šibenskoj Gradskoj vijećnici jutros je održana 16. sjednica Gradskog vijeća. Predstavničko tijelo Grada Šibenika odradilo je opsežan dnevni red sjednice, a prethodio je i aktualni sat tijekom kojeg su vijećnici gradskoj vlasti postavljali pitanja na temu tekućih gradskih problema.

Pri izglasavanju dnevnog reda  sjednice, vijećnici  nisu podržali nadopunu -Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za pokretanje postupka kreditnog zaduženja Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik d.d. , te tako ova odluka nije ni dospjela na glasovanje.

Usvojen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika, koji će se održati 26. travnja 2015.g. Odluka stupa na snagu 26.ožujka 2015., objavit će se u Službenom glasniku Grada Šibenika, a danom stupanja na snagu odluke prestaje mandat svih članova vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora u Gradu Šibeniku.

Gradski vijećnici usvojili su i Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja uvale Vrnaža, kao i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja područja Draga.

Prijedlog izvješća o izvršenju programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture u 2014.oj godini, te Zaključak o utvrđivanju Prijedloga izvješća o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2014.oj godini usvojeni su većinom glasova gradskih vijećnika.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su primili na znanje financijsko izvješće gradonačelnika za razdoblje srpanj-prosinac 2014.g. Usvojeno je  godišnje izvješće o stanju Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik s financijskim izvještajem Društva za 2013.g. Usvojeno je i izvješće o radu s financijskim izvješćem  Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika, te Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika za 2014.godinu.

Na temu osnovnog školstva na dnevnom redu našao se Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2015.godinu, Prijedlog plana rashoda za materijal, dijelove i usluge tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola Grada Šibenika u tekućoj godini, te plan rashoda za nabavu dugotrajne imovine i investicijskog održavanja osnovnih škola. Vijećnici su usvojili sve tri točke dnevnog reda uz Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na odredbe Statuta: OŠ Brodarica, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Meterize, OŠ Petra Krešimira Iv, OŠ Tina Ujevića, OŠ Vidici i OŠ Vrpolje.

Zeleno svjetlo Gradskih vijećnika dobio je i Prijedlog izmjena Plana mreže predškolskih ustanova na području grada Šibenika te Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog  statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statua Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.

Gradsko vijeće prihvatilo je i Prijedlog rješenja  o osnivanju i imenovanju  Inicijativnog odbora za proslavu i obilježavanje 950 godina prvog spomena grada Šibenika. Usvojen je i Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu izgradnje komunalne infrastrukture- fekalne kanalizacije područja gornje zone Podsolarsko, te izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za prosinac 2014.g. i siječanj tekuće godine.

Gradski vijećnici nisu podržali točku dnevnog reda s prijedlogom o dopuni Poslovnika Gradskog vijeća Grada Šibenika.

  Objavljeno: 19.03.2015, 12:36h