Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Na sjednici je usvojen rebalans Proračuna za 2019. godinu te prateće odluke: Prijedlog Izmjena Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u  2019. godini, Prijedlog Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2019. godini, Prijedlog Odluke o II. izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2019. godinu, Prijedlog Odluke o II. izmjeni  Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i  obrazovanju Grada Šibenika za 2019. godinu, Prijedlog Odluke o izmjeni Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2019. godinu,  Prijedlog Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada   Šibenika za 2019. godinu, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2019. godinu i Prijedlog Izmjene plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za osnovne škole Grada Šibenika za 2019. godinu.

Vijećnici su usvojili i Proračun za 2020. godinu te projekcije za 2021. i 2022. godinu. Prijedlog proračuna za 2020. godinu iznosi 418.750.000,00 kn, te je za 107.050.000,00 kn veći u odnosu na Proračun za 2019. godinu, a najvećim dijelom zbog projekata koji su planirani iz izvora EU sredstava. U Proračunu Grada Šibenika za 2020. godinu i projekcijama za 2021. i 2022. godinu planirani su proračunski prihodi i rashodi te vlastiti i namjenski prihodi svih proračunskih korisnika Grada i rashodi koji se iz njih financiraju. U Općem dijelu Proračuna planirana su sredstva za pokriće manjka iz prethodnih godina u iznosu od 11.172.000,00 kn sukladno Akcijskom planu o sukcesivnom planiranju pokrića manjka kroz tri godine. Uputama Ministarstva financija za izradu proračuna JLP(R)S za razdoblje 2020.-2022. godine uvodi se i značajna novost vezano za planiranje rashoda za zaposlene u osnovnim školama koji su se do sada planirali u državnom proračunu, a od 2020. godine ih treba planirati u proračunima nadležnih lokalnih jedinica. Navedeni rashodi za devet osnovnih škola iznose 52.648.000,00 kuna godišnje.

Također su usvojene odluke i programi koji se odnose na Proračun za 2020. godinu: Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2020. godinu, Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2020. godini,  Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u  2020. godini Prijedlog Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2020. godinu, Prijedlog Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2020. godinu, Prijedlog Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Šibenika i Prijedlog Odluke o usvajanju plana sukcesivnog pokrića manjka.

Vijećnici su na znanje primili Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Šibenika za 2018. godinu.

U nastavku sjednice prihvaćen je prijedlog Izmjene i dopune Odluke o paušalnom porezu za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu za Grad Šibenik. Navedenom odlukom se propisuje zadržavanje postojeće visine paušalnog poreza te ukidanje jednog turističkog razreda naselja, ali i manju preraspodjelu naselja po turističkim razredima ovisno o razvijenosti i dostupnosti turističke infrastrukture.

Većinom glasova prihvaćene su i sljedeće odluke: Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti, Odluka o izmjeni Odluke o određivanju djelatnosti koje se smatraju komunalnim djelatnostima.

Usvojen je i prijedlog Odluke o izradi izmjena i dopuna (VI.) Prostornog plana uređenja Grada Šibenika te prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja nekretninama na području Gospodarske zone Podi.

Vijećnici su prihvatili odluku o davanju na upravljanje i korištenje ex Kina Oden Javnoj ustanovi „Tvrđava kulture“ Šibenik te prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Tvrđave kulture Šibenik i Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Tvrđave kulture Šibenik.

Na sjednici su donesene i sljedeće odluke: Odluka o prihvaćanju ponude IDS d.o.o. za gradnju i servis industrijskih pogona, Odluka o dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama – Popis cesta, ulica i trgova Grada Šibenika, Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na čest. br. 2373/25 K.O. Donje Polje, Odluka o promjeni plana davanja koncesija za razdoblje od 2018. do 2020. godine te Odluka o promjeni davanja koncesija u 2019. godini.

Usvojen je i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa.

Većinom glasova prihvaćen je i prijedlog Odluke o sudjelovanju investitora u gradnji javnih parkirališnih ili garažnih mjesta na području Grada Šibenika, prijedlog Odluke o pristupanju i djelovanju u radu Nikola Tesla Network – Mreža Nikola Tesla, prijedlog Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS – Stanice Šibenik za 2020.

Vijećnici su primili na znanje sljedeća izvješća: Izvješće o poslovanju s financijskim izvješćem  TEF d.d. Šibenik za 2018.  godinu, 23. Izvješće o poslovanju s financijskim izvješćem za 2018. godinu Batižele d.o.o. Društvo za upravljanje nekretninama, Izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec listopad 2019.

Prihvaćen je prijedlog Rješenja o imenovanju ravnateljice Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana te je na tu funkciju imenovana Antonija Modrušan. Prihvaćen je Programa rada Savjeta mladih Grada Šibenika s financijskim planom za  2020. godinu, Prijedlog Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za 2019. godinu te Prijedlog Smjernica za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite Grada Šibenika za razdoblje od 2020. do 2023. godine.

  Objavljeno: 11.12.2019, 14:41h