Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća

Održana 17. sjednica Gradskog vijeća

 

 

 

Danas je u Gradskoj vijećnici  održana 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika, a vijećnici su raspravljali o nizu lokalnih tema i aktualnih problema. Sjednica je započela aktualnim satom, a odrađena je 21 točka dnevnog reda.

Većinom vijećničkih glasova usvojen je Prijedlog zaključka o suglasnosti na sporazumno rješenje odnosa u Projektu Obonjan Rivijera, čime se rješava dugogodišnji problem Grada Šibenika. Uz traženje sitnih pojašnjenja i pojedini  vijećnici oporbe pozitivno su se očitovali o ovoj točki dnevnog reda, budući  pitanje razvoja Obonjana  nije samo turistički, već dugoročno i gospodarski uspjeh Grada Šibenika.

Prihvaćen je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za osiguranje sredstava lokalnog sufinanciranja za II. fazu projekta Centra za gospodarenje otpadom Bikarac, te Prijedlog odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

Gradski vijećnici usvojili su prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za 2014. godinu, kao i prijedlog odluke o raspodjeli rezultata za 2014. Prihvaćen je prijedlog izvješća o realizaciji Programa javnih potreba u sportu za 2014., Prijedlog odluke o izvršenju programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim , nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za prošlu godinu, te Prijedlog izvješća o realizaciji programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2014.g.

Zeleno svjetlo dobio je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za pokretanje postupka kreditnog zaduženja Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. Iznos kredita podiže se za podmirenje obveza preostalih iz procesa preoblikovanja Udruge u Sportsko dioničko društvo za obavljanje sportske djelatnosti.

Usvojen je i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o osnivanju Dječjeg vrtića Smilje Šibenik. Ovom Odlukom osniva se javna ustanova za predškolski odgoj i naobrazbu te skrb o djeci predškolske dobi od navršenih 12 mjeseci života do polaska u osnovnu školu, te je prihvaćen i Prijedlog o imenovanju Upravnog vijeća DV Smilje. Ravnateljica Gradskih vrtića Šibenik u narednom četverogodišnjem razdoblju bit će Maja Gulin, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice. Većinom glasova Gradsko vijeće prihvatilo je Rješenje o imenovanju, doneseno na temelju sjednice Upravnog vijeća Gradskih vrtića Šibenik od 29. travnja 2015.

Većinu glasova gradskih vijećnika dobio je Prijedlog odluke o davanju koncesije za obavljanje komunalnih poslova prijevoza putnika brodom na području Grada Šibenika, na relaciji Šibenik- Jadrija – Šibenik uz mogućnost doticanja Martinske i utvrde sv. Nikole.

Usvojen je i Prijedlog rješenja o izmjeni naziva središnjeg trga u Šibeniku, pokrenutog na inicijativu udruge Hrast. Umjesto dosadašnjeg naziva Poljana Maršala Tita, središnji šibenski trg zadržat će samo stari naziv Poljana.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika, potom i  Odluka o raspisivanju natječaja za prodaju srednjetlačnog plinovoda u vlasništvu Grada Šibenika, ukupne dužine 1041,51 m, a kojom prodajom će se stvoriti uvjeti za dodatnu plinifikaciju na području Grada, koju provode Šibensko- kninska županija i odabrani koncesionar.

Gradski vijećnici odobrili su Zaključak o prihvaćanju ponude Industriusa d.o.o. Obrovac Sinjski za kupnjom zemljišta na području Gospodarske zone Podi. Prihvaćen je i zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o visini zakupnine za obavljanje djelatnosti pružanja poštanskih usluga u poslovnim prostorima u vlasništvu i pod upravljanjem Grada Šibenika. Većinom vijećničkih glasova usvojen je Zaključak o utvrđivanju Prijedloga odluke o prihvatu darovanja nekretnine. Državni ured za upravljanje državnom imovinom daruje Gradu Šibeniku nekretninu površine 6254 m2 na području Vrpolja radi izgradnje osnovne škole.

Izvješće o poslovanju te financijsko izvješće Čempresa d.o.o. za 2014.g. usvojeno je na današnjoj sjednici GV, kao i Izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesece veljaču, ožujak i travanj.

  Objavljeno: 26.05.2015, 13:34h