Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održana 18.  sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Pred vijećnicima se našlo izvješće o radu gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića za razdoblje srpanj -prosinac 2019. godine, Statutarna odluka o izmjenama Statuta Grada Šibenika kao i Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Gradskog vijeća.  Gradski vijećnici su većinom glasova podržali Odluku o otpisu nenaplativih  potraživanja oko 2,4 milijuna kuna s osnove komunalne naknade te skoro 690 tisuća kuna na ime naknade za uređenje voda od  TLM Aluminiuma d.d. u stečaju. Spomenuta tvrtka za proizvodnju aluminijskih proizvoda, naime, brisana je iz sudskog registra, a za dospjelo dugovanje Gradu Šibeniku od sveukupno tri milijuna i 77 tisuća kuna ne postoji porezno jamstvo,  niti je naplata tražbine osigurana založnim ili nekim drugim pravom.

Na sjednici Gradskog vijeća izmijenjena je i Odluka o prodaji dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika, pa će nadalje, umjesto Povjerenstva za provedbu Javnog poziva,  stručne službe Grada Šibenika sudjelovati u natječajnoj proceduri na način da će ispitivati urednost, pravodobnost i potpunost ponuda te  predložiti najpovoljnijeg ponuditelja dok će konačnu odluku o izboru ponuditelja donijeti predstavnici Gradskog vijeća.

Na popisu cesta, ulica i trgova Grada Šibenika ubuduće će se nalaziti i Nerazvrstana cesta Brodarica 102 koja do sada nije imala oznaku, a šibenski su gradski  vijećnici prihvatili i Odluku o komunalnoj infrastrukturi Grada Šibenika i njezinom pravnom statusu.

U nastavku sjednice prihvaćene su izmjene i dopune Odluke o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe (JVP)  grada Šibenika, a Gradsko se vijeće suglasilo i sa prijedlogom Statuta rečene  JVP-e. Za ravnateljicu Dječjeg vrtića „Smilje“ imenovana je Gorana Rakić, mag. praesc. educ. , dosadašnja ravnateljica te predškolske ustanove, a za vršitelja dužnosti ravnatelja Gradske knjižnice Juraj Šižgorić  imenovan je aktualni ravnatelj, prof.  Vilijam Lakić dok se ne provede i završi natječajni postupak.

Riječ je o formalno-pravnoj odluci budući da Lakiću mandat ističe 27. ožujka ove godine.

 

Prihvaćen je i Plan rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini osnovnih škola Grada Šibenika za 2020. godinu te odluka o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2020. godinu.

 

Podržano je izvješće o radu s financijskim izvješćem JVP grada Šibenika za 2019. godinu, godišnja izvješća o ostvarivanju plana i programa Dječjeg vrtića „Šibenska maslina“ te Dječjeg vrtića „Smilje“  za 2018./2019. pedagošku godinu, a prihvaćeno je i izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve proračuna Grada Šibenika za prosinac 2019. godine.

Uoči rasprave i glasovanja po točkama Dnevnog reda današnje sjednice, vijećnici su tijekom Aktualnog sata  postavljali pitanja Željku Buriću, gradonačelniku Šibenika te Danijelu Mileti i Pašku Rakiću,  njegovim zamjenicima.

  Objavljeno: 05.03.2020, 13:19h