Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koju su otvorila kao i uvijek brojna pitanja vijećnika, nakon čega je usvojen zapisnik sa prošle sjednice, te je potom nastavljena rasprava i zaključivanje 19 točaka postavljenog dnevnog reda.

Na sjednici se, između ostalih aktualnih tema, raspravljalo i o bitnom dokumentu za razvoj Grada Šibenika kao turističkog odredišta, te je predstavljen Prijedlog strategije razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika 2015.-2020. kojeg je izradio Institut za turizam Hrvatske.

Većinom glasova vijećnika prihvaćen je Prijedlog odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2015. godini u kojem su navedeni dobitnici priznanja Grada Šibenika za 3 kategorija: Nagrada za životno djelo Grada Šibenika, Nagrada Grada Šibenika i Plaketa Grada Šibenika.

Dobitnici nagrada redom su:

1.      Nagrada za životno djelo Grada Šibenika: Miroslav Kotarac – za izniman uspjeh u pedagoškom radu i odgoju brojnih generacija mladih košarkaša.

2.      Nagrada Grada Šibenika: Rudolf Vučić – za iznimne uspjehe u glazbenoj djelatnosti

dr. sc. Drago Marguš – za izniman rad i doprinos promicanju zaštite prirode i okoliša i održiva razvoja

Jasenka Ramljak – za iznimne uspjehe u oblasti kulture i dugogodišnji rad na Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik

Podi Šibenik d.o.o. – za uspješnu realizaciju projekata poduzetničke zone Podi

3.      Plaketa Grada Šibenika: Lucija Jurković-Periša– za zapažene sportske rezultate i promicanje ženskog plivanja

Željko Koloper – za postignuća u kazališnom i glazbeno-scenskom radu

 

 

Nakon predstavljanja polugodišnjeg izvješća o razvojnim programima, te analitičkog prikaza računa jednoglasno je prihvaćen Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2015. godinu.

Potrebnu većinu dobio je i Prijedlog odluke o davanju jamstva za kreditno zaduženje Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u kojem stoji da će Grad Šibenik postati jamac HNK Šibenik kod Erste & Steiermärkische banke d.d. – Podružnice Šibenik u visini glavnice od 5.800.000,00 kuna i pripadajuće kamate, te za troškove obrade kredita, a navedeni su i detaljni uvjeti koje klub mora ispuniti.

 

Zeleno svjetlo dobio je i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Izmjena i dopuna (III.) Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Podi.

 

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika iz radnog odnosa također su danas usvojeni većinom glasova vijećnika.

Vijećnici nisu prihvatili Prijedlog odluke o odvodnji otpadnih voda na području aglomeracije Šibenik.

Prijedlog dopune Poslovnika Gradskog Vijeća Grada Šibenika usvojen je današnjim glasanjem.

Prijedlog odluke naknade (gradskim vijećnicima, članovima radnih tijela, upravnih i drugih vijeća ustanova i nadzornih odbora) također nije dobio potrebnu većinu glasova vijećnika.

Današnji Prijedlog rješenja o imenovanju ravnateljice Galerije likovnih umjetnosti Svetog Krševana Šibenik dobio je zeleno svjetlo,a za ravnateljicu je imenovana Antonija Modrušan, akademska slikarica.

Nakon nedavnog otvaranja vrtića Smilje, u izradi je bio i potreban statut istog, a na današnjoj sjednici on je dobio većinu glasova vijećnika, te je usvojen Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta Dječjeg vrtića Smilje Šibenik.

 

Također, danas je usvojeno i Izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika:za mjesec srpanj 2015. godine i za mjesec kolovoz 2015. godine.

  Objavljeno: 22.09.2015, 14:51h