Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Kući umjetnosti Arsen danas je održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika. Vijećnici su uvodno izglasali Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za 2023. godinu,  a usvojen je i prijedlog Zaključka o primanju na znanje Odluke o preraspodjeli sredstava između proračunskih stavaka u 2023. godini.

Prijedlog Godišnjeg izvještaja o provedbi Višegodišnjeg plana uravnoteženja Proračuna Grada Šibenika za 2023. godinu usvojen je većinom glasova vijećnika kao i prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata za 2023. godinu.

Prihvaćen je većinom glasova vijećnika i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju cijelog niza programa u 2023. godini na području Grada Šibenika. Riječ je o programima održavanja  komunalne  infrastrukture,  gradnje objekata i  uređaja komunalne infrastrukture, javnih potreba u  kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti, zdravstvene zaštite  i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika, javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju,  javnih potreba u sportu te javnih potreba u osnovnom školstvu.

Na sjednici je, nadalje, nakon vijećničke rasprave,  većinom glasova usvojen prvi proračunski rebalans, odnosno Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2024. godinu i projekcija za 2025. i 2026. godinu sa nizom podtočaka. Pročelnik Upravnog odjela za financije Slobodan Tolić pojasnio je prethodno kako je proračun Grada Šibenika za 2024. godinu usvojen u iznosu od 75 milijuna i 700 tisuća eura s uključenim sredstvima za djelomično pokriće manjka iz prethodnih godina u iznosu od milijun i 900 tisuća eura te prenesenim viškom prihoda Grada i proračunskih korisnika u iznosu od 1.464.344,00 eura.

Pred vijećnicima su se, nastavno na Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2024. godine  našli,  a onda su većinom glasova nakon rasprave i usvojeni,  prijedlozi za ovu godinu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika, Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture, Izmjena i dopuna Programa gradnje komunalne infrastrukture,  Odluke o izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju, Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti, Odluke o izmjeni Programa Zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika, Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu  te  Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Šibenika za 2024.

Kao zasebne točke dnevnog reda prihvaćeni su prijedlog Strategije razvoja zelene infrastrukture Grada Šibenika 2020. - 2030. godine te prijedlozi Odluka o dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Šibenika, o grafičkom prikazu ulica na području Grada Šibenika, ukidanju statusa javnog dobra na dijelu čest. br. 1200-1 k.o. Šibenik kao i odabiru najpovoljnijih ponuditelja za dodjelu dozvola na pomorskom dobru na području Grada Šibenika.

Gradski vijećnici podržali su u nastavku sjednice Prijedlog Rješenja o odbijanju ponude u postupku davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova, kao komunalne djelatnosti, na području Grada Šibenika te Prijedlog Odluke o poništenju postupka davanja koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova, kao komunalne djelatnosti, na području Grada Šibenika.

Usvojen je potom prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za izdavanje zadužnice Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na iznos od oko 2,9 milijuna eura na ime osiguranja realizacije ugovora o 100-postotnom financiranju projektne dokumentacije za prijavu na EU financiranje projekta energane-postrojenja za energetsku oporabu goriva iz otpada i prosušenog mulja na lokaciji Centra za gospodarenja otpadom Bikarac.

Pred kraj sjednice, gradski vijećnici prihvatili su većinom glasova prijedlog zaključka o primanju na znanje izvješća o poslovanju s financijskim izvješćem za 2023. godinu tvrtke Batižele d.o.o. društva za upravljanje nekretninama, financijskog izvješća Gradskog parkinga d.o.o. Šibenik za 2023. godinu s izvješćem neovisnog revizora, godišnjeg izvješća o stanju društva za 2023. godinu s financijskim izvješćem tvrtke  Bikarac d.o.o.  te izvješća o radu sa trenutačnim aktivnostima i Financijskim izvješćem Podi Šibenik d.o.o.  za 2023. godinu. Podržan je, također, prijedlog Zaključka o prihvaćanju izvješća o radu s financijskim izvješćem Muzeja Grada Šibenika za 2023. godinu,  izvješće o radu s financijskim izvješćem Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, Šibenik za 2023. godinu te programsko i financijsko izvješće Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za 2023. godinu. Gradski vijećnici usvojili su i prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Izmjena i dopuna Statuta Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik te prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na prijedloge Statuta OŠ Brodarica, Fausta Vrančića,  Jurja Dalmatinca,  Jurja Šižgorića,  Meterize,  Petra Krešimira IV,  Tina Ujevića,  Vidici te Vrpolje.

Dnevni red sjednice dopunjen je prijedlogom Odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja  za dodjelu dozvola na pomorskom dobru na području Grada Šibenika kojega su vijećnici usvojili, a suglasili su se i sa prijedlogom Rješenja o razrješenju dosadašnje ravnateljice Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika Ćaleta Vlaste zbog isteka mandata te  imenovanjem Sanje Čatlak za novu ravnateljicu rečenog Centra.

Sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika prethodio je aktualni sat na kojemu su na vijećnička pitanja prisutnih vijećnika odgovarali gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, pročelnici šibenskih gradskih Upravnih odjela te direktori gradskih tvrtki i predstavnici ustanova kojima je osnivač Grad Šibenik.

  Objavljeno: 20.06.2024, 13:00h