Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika koja je započela kao i inače vijećničkim pitanjima, a nastavljena raspravom po predloženom Dnevnom redu. Novost u radu vijeća jest da je sjednica održana „bez papira“, odnosno vijećnici su se koristili tablet uređajima.

Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj-prosinac 2015. godine nije podložno glasovanju, ali dano je na znanje vijećnicima i vijećnicama Gradskog vijeća. Ovo izvješće drugi je dio obveznog šestomjesečnog izvješća koji prema zakonu i statutu gradonačelnik predaje predstavničkom tijelu o najvažnijim temama i projektima na kojima se radilo u navedenom razdoblju.

Većinom glasova vijećnici su danas podržali Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene (T3) Jadrija prema kojem se utvrđuje pravna osnova za izradu i donošenje Plana, razlozi donošenja, obuhvat Plana, ocjena stanja u obuhvatu, ciljevi i programska polazišta Plana, popis sektorskih strategija, planova, studija i drugih dokumenata propisanih posebnim zakonima kojima, tj u skladu s kojima  se utvrđuju zahtjevi za izradu Plana, popis javnopravnih tijela određenih posebnim propisima koji izdaju zahtjeve za izradu Plana, te drugih sudionika korisnika prostora koji trebaju sudjelovati u izradi Plana, način pribavljanja stručnih rješenja, planirani rokovi za izradu Plana, te izvori financiranja. Zeleno svjetlo dobio je i Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja ugostiteljsko-turističke zone Solaris.

Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o statusu, djelatnostima i ustrojstvu Muzeja Grada Šibenika također je prihvaćen današnjim glasovanjem, a izradi Prijedloga pristupilo se temeljem Zakona o muzejima i njegovim usklađivanjem sa Zakonom.

Temeljem podnesenog zahtjeva Ministarstvu kulture za ocjenu sukladnosti Odluke o osnivanju javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik sa Zakonom, vijećnici su jednoglasno usvojili Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik koji je prethodno usklađen s mišljenjem ministarstva kulture.

Vijećnici su većinom glasova usvojili i Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o lokacijama i uvjetima za održavanje javnih skupova i manifestacija na području Grada Šibenika kod kojih, pri održavanju, postoji mogućnost prekoračenja dopuštene razine buke, a kojim se dopuštenoj razini buke dodaju dvije nove lokacije: tvrđava sv. Ivana i otok Obonjan.

Jednoglasnim usvajanjem Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o komunalnom redu, komunalna djelatnost prijevoza robe u staroj gradskoj jezgri povjerena je gradskoj tvrtki Gradski parking d.o.o. koje predlaže promjenu termina prometovanja starom gradskom jezgrom, te ukidanje pretovarnog mjesta na Obali dr. Franje Tuđmana.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o organizaciji prijevoza putnika u javnom cestovnom autobusnom prometu na području Grada Šibenika, kojom se mijenja vrijeme za koje se daje koncesija sa 2.5 godina na 5 godina, te se broj polaznika prilagođava objektivnim potrebama gradskih četvrti i mjesnih odbora glede vremena i učestalosti polazaka, također je usvojen današnjim glasanjem.

Vijećnici su većinom glasova podržali i Prijedlog odluke o donošenju Procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija za Grad Šibenik, a kojeg su Ministarstvo unutarnjih poslova, PU Šibensko-kninska, te Sektor upravnih i inspekcijskih poslova procijenili izrađenim u skladu sa Zakonom o zaštiti požara i propisima donesenim na temelju zakona.

Prijedlog plana zaštite od požara za Grad Šibenik, donesenim temeljem Procjene ugroženosti od požara i tehnoloških ekspanzija Grada Šibenika izrađene od strane tvrtke ALFA ATEST d.o.o. Splita, i potvrđenog od strane nadležnih tijela, također je usvojen vijećničkom većinom.

Zeleno svjetlo vijećnici su dali i Prijedlogu rješenja o izmjeni rješenja o imenovanju članova vijeća za davanje koncesijskih odobrenja kojim Lidija Bralić dolazi na mjesto vršiteljice dužnosti pročelnice upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, a koja se ujedno predlaže i za predstavnicu županijskog upravnog tijela nadležnog za poslove pomorstva umjesto Jadranke Fržop. Također, Lučka kapetanija Šibenik je umjesto lučkog kapetana Roberta Baljkasa predložila inspektora za pomorsko dobro Ivanu Skorić.

Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik također je danas usvojen potvrdom Vilijama Lakića na mjesto ravnatelja na mandat od 4 godine.

Potrebnom većinom izglasan je i usvojeni Prijedlog odluke o promjeni naziva ustanove Gradski vrtići Šibenik u DJEČJI VRTIĆ ŠIBENSKA MASLINA i to na poziv Trgovačkog suda iz razloga što se pri upisu u sudski registar ime vrtića jasno ne razlikuje od tvrtke ili naziva drugog subjekta upisa na području istog registarskog suda (Dječji vrtić Maslina, Tribunj); također većinu glasova dobio je i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta DJEČJEG VRTIĆA ŠIBENSKA MASLINA.

Vijećnici su dali potrebnu većinu glasova za usvajanje Prijedlog odluke o izmjeni odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika, kojom se dosadašnji koeficijent za obračun plaće voditelja Jedinice za unutarnju reviziju sa 3,20 uvećava na 3,60 te se tako izjednačava s koeficijentima pročelnika upravnih tijela Grada Šibenika.

Jednoglasnim glasovanjem vijećnici su danas usvojili i Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora Osnovne škole Tina Ujevića, Šibenik iz reda osnivača, zbog nesudjelovanja Ane Plenče u radu školskog odbora i zahtjeva o razrješenju Žive Makarin, imenovani su Ante Marić i Miroslav Kokić; Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole Brodarica iz reda osnivača, zbog nesudjelovanja u radu odbora smijenjena je Tonka Matić i imenovan Andrija Španja; Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole Petra Krešimira IV, Šibenik iz reda osnivača, zbog preseljenja Dine Ercegović imenuje se Nikolina Čvorak Šego; Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole Fausta Vrančića, Šibenik iz reda osnivača, zbog seljenja u inozemstvo Branimira Belamarića imenuje se Mirko Čeko.

Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec prosinac 2015. godine, siječanj 2016. godine i veljaču 2016. godine dobio je većinu glasova vijećnika. (Institutu Ruđer Bošković, Medicinskoj školi, Odbojkaškom klubu Krka, J.K. Val; Udruga Ponos Hrvatske, Ani Udovičić; Župi sv. Jakova, Udruzi sv. Lovro i Radmili Perić).

Vijećnici su većinom usvojili i Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone PODI, III. (ciljane) izmjene i dopune, koju je izradila tvrtka URBING d.o.o. iz Zagreba, za poslovne prostornog uređenja i zaštitu okoliša; Prijedlog odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika, VII. (ciljane) izmjene i dopune, te Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja područja Draga koju je izradio ASK Atelier d.o.o. iz Zagreba u koordinaciji s Upravnim odjelom za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Usvojen je i Prijedlog rješenja o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića “Smilje” Šibenik, kojim se imenuje Gorana Rakić na mandat od 4 godine, te također  Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Smilje” Šibenik iz reda osnivača, kojim je Miroslav Cukrov podnio ostavku na mjesto člana Upravnog vijeća. Povučen je prijedlog Zaključka o ukidanju statusa javnog dobra na dijelu ulice Perković Selo u Perkoviću.

  Objavljeno: 16.03.2016, 12:52h