Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 25. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika. Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika u 2016. godini.  Prihvaćeni su prijedlozi dodjele nagrada zaslužnim pojedincima kako slijedi: Nagrada za životno djelo Grada Šibenika -  dr. sc. Paško Bubalo, Nagrada Grada Šibenika -Dušan Šarac, dr. sc. Krste Juras, Branko Lovrić Caparin i Samostan sv. Frane u Šibeniku, Plaketa Grada Šibenika -Darko Relja, Karmen Herceg, Dječji zbor Cvrčak i Auto moto društvo Šibenik te Grb Grada Šibenika - dr.sc. Igor Belamarić.

 

Većinom glasova prisutnih vijećnika usvojen je i prijedlog odluke o proglašenju „Šibenske balade“ svečanom pjesmom Grada Šibenika.

 

U nastavku sjednice usvojen je konačni prijedlog odluke o donošenju izmjena i dopuna (cjelovitih) Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika. Cjelovite izmjene i dopune izrađene su u obuhvatu koji je određen Prostornim planom uređenja Grada Šibenika, odnosno u granicama u kojima je izrađen osnovni dokument izuzimajući područje Brodarice i Jadrije. Obuhvaćeno je područje površine oko 2673,9ha. Generalnim urbanističkim planom grada (GUP) regulira se prostorni razvoj grada Šibenika u  skladu sa Strategijom razvoja Grada Šibenika i prostornih planova šireg područja.

 

Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Šibenika za 2016. godinu.

 

Usvojen je prijedlog odluke o izmjenama Odluke o komunalnom doprinosu po kojem su otoci Obonjan i Kakanj uvršteni na popis otoka na kojima se izgradnja objekata za obavljanje proizvodnih ili drugih poslovnih aktivnosti stimulira smanjenjem iznosa komunalnog doprinosa.

 

Većinom glasova usvojen je prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću Bikarac d.o.o. te prijedlog odluke o dopuni Plana mreže predškolskih ustanova na području grada Šibenika.

 

Prihvaćen je i prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika. Izmjene se odnose na sniženje traženog prosjeka ocjena da bi se zadovoljio jedan od osnovnih uvjeta za postupak dodjele stipendija, a to je prosjek ocjena u prethodnom školovanju. Praksa je pokazala da su kandidati koji su se prijavljivali za dodjelu stipnedije prema socijalnom statusu većinom imali prosjek ocjena manji od propisanog, čime nisu mogli ostvariti pravo na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ovim se predlaže da prosjek ocjena u prethodnom školovanju za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa bude 4,00 – za prve godine studija te 3,00 – za više godine studija.

 

Gradsko vijeće primilo je na znanje Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj-lipanj 2016. godine, Izvješće o poslovanju i stanju društva TEF d.d. Šibenik za 2015. godinu te Izvješće o radu s financijskim izvješćem Podi d.o.o. Šibenik za 2015. godinu.

 

Prihvaćena su izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve proračuna Grada Šibenika za mjesec srpanj 2016. i mjesec kolovoz 2016. godine te je usvojena Odluka o preimenovanju dijela ulice Zapadna magistrala u Specijalne jedinice policije "Jastrebovi". 

 

Uoči rasprave po točkama dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici postavljali pitanja.

 

  Objavljeno: 20.09.2016, 12:56h