Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 28. izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Održana 28. izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

 

 

U Gradskoj vijećnici danas održana je 28. izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika s Dnevnim redom od dvije točke, Prijedlogu zaključka o ispravku tehničke greške u Izmjenama i dopunama (cjelovitim) Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika te Raspravom u svezi koncesije benzinske crpke na rivi.

 

Kao predstavnica nositelja izrade Izmjena i dopuna (cjelovitih) GUP-a grada Šibenika, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Madlena Roša Dulibić, uvodno je obrazložila što zakon definira tehničkom greškom. Također je gradskim vijećnicima pročitala mišljenje nadležnog Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje navodi kako „greškom u odlukama o donošenju dokumenata prostornog uređenja smatra neispravno uneseni ili ispušteni podatak, tekst, oznaka, odnosno pokazatelj za koji se nedvojbeno može utvrditi da se radi o grešci ili koji se (ne)nalazi u elaboratu i odluci o donošenju prostornog plana u javnoj raspravi na koji nije bilo primjedbi ili da je greškom propušteno prihvaćenu primjedbu na odgovaraju način unijeti u kartografski ili tekstualni dio prostornog plana“.

 

Pročelnica je pojasnila da su tehničke pogreške pri izradi prostornih planova događaju mnogim općinama, gradovima i županijama dodajući kako je benzinska postaja na rivi postojala u grafičkim prikazima priloženim na javnoj raspravi u GUP-u , kao i u tekstualnim dijelu plana.

 

Ljiljana Doležal iz tvrtke URBing d.o.o., izrađivača GUP-a, pojasnila je kako je uopće došlo do tehničke podrške pri izradi plana, nakon čega je uslijedila rasprava vijećnika na ovu temu.

 

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog zaključka o ispravku tehničke greške u Izmjenama i dopunama (cjelovitim) Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika te po drugoj točci Dnevnog reda raspravljalo se o koncesiji benzinske crpke na rivi. 

 

  Objavljeno: 12.01.2017, 13:56h