Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika.

 

Od ukupno 25 vijećnika na sjednici je nazočilo njih 23.

 

Većinom glasova usvojen je Prijedlog Odluke o pripajanju trgovačkog društva Zelenilo d.o.o. trgovačkom društvu Gradska čistoća d.o.o. i promjeni naziva tvrtke Gradska čistoća d.o.o. 

Novi naziv tvrtke, prema usvojenoj Odluci, je Zeleni grad Šibenik društvo s ograničenom odgovornošću za komunalne djelatnosti.

 

Vijećnici su usvojili Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2017. godinu i projekcija za 2018. i 2019. godinu te Prijedlog izmjene odluke o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za 2017. godinu.


Većinom glasova usvojen je i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Grada Šibenika za 2017. godinu.

 

U nastavku sjednice većinom glasova usvojen je Prijedlog izmjene programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2017. godini te Prijedlog izmjene Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u 2017. godini.

 

Gradsko vijeće usvojilo je Prijedlog Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2017. godinu, Prijedlog Odluke o izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2017. godinu, Prijedlog Odluke o izmjeni Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2017. godinu te Prijedlog Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2017. godinu.

 

Nakon zaključene rasprave, većinom glasova prihvaćen je i Prijedlog Odluke o komunalnom doprinosu.

 

Vijećnici su, u nastavku sjednice, usvojili sljedeća rješenja: Prijedlog Rješenja o imenovanju predstavnika Grada Šibenika u Povjerenstvo za dodjelu zakupa na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, te Prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Grada Šibenika.


Na sjednici je usvojen i Izbor članova Savjeta mladih Grada Šibenika.

 

Vijećnici su prihvatili i Godišnje izvješće o ostvarivanju plana i programa rada Dječjeg vrtića Šibenska maslina za 2016./2017. pedagošku godinu te Godišnje izvješće o ostvarivanju plana i programa rada Dječjeg vrtića Smilje za 2016./2017. pedagošku godinu.


Također primili su na znanje i Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec: srpanj i kolovoz 2017. godine.

 

Usvojen je Prijedlog Odluke o produženju roka za ispunjenje ugovornih obveza iz kupoprodajnih ugovora kupaca nekretnina na području Gospodarske zone Podi kao i Prijedlog Odluke o dodjeli koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu izgradnje sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Šibenik u:

a)      K.O. Donje Polje i Krapanj

b)      K.O. Donje Polje

c)      K.O. Jadrtovac

 

 Uoči rasprave po točkama dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici gradonačelniku i zamjenicima postavljali pitanja.

  Objavljeno: 22.09.2017, 14:41h