Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća

 

 

U Gradskoj vijećnici danas je održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika.


Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici primilo na znanje Izvješće Mandatnog povjerenstva Gradskog vijeća Grada Šibenika o mirovanju mandata člana Gradskog vijeća Grada Šibenika Hrvoja Zekanovića, a kao zamjenik člana Gradskog vijeća Grada Šibenika prisegu je svečano položio Nenad Samaržija.

 

U nastavku sjednice vijećnici su primili na znanje Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Šibenika za 2016. godine te je usvojen Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za 2017. godinu. Također je prihvaćen je i Prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Šibenika za 2017. te Prijedlog II. Izmjene odluke o izvršenju Proračuna Grada Šibenika za 2017. godinu.

 

Usvojeni su i izmijenjeni prateći proračunski akti: Prijedlog II. Izmjene Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u  2017. godini; Prijedlog II. Izmjena Programe održavanja komunalne infrastrukture na području  Grada Šibenika u 2017. godini; Prijedlog Odluke o II. izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2017. godinu; Prijedlog Odluke o II. izmjeni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i  obrazovanju Grada Šibenika za 2017. godinu; Prijedlog Odluke o II. izmjeni Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno  ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2017. godinu; Prijedlog Odluke o II. izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada  Šibenika za 2017. godinu.

 

Većinom glasova usvojen je i Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija osnovnog školstva Grada Šibenika za 2017. godinu te prijedlog Izmjene plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za osnovne škole Grada Šibenika za 2017. godinu.

 

Na sjednici je usvojen i Proračun Grada Šibenika za 2018. godinu koji iznosi 243.100.000,00 kuna te projekcije za 2019. i 2020. godinu.


Vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2018. godinu, a također su usvojeni i svi prateći proračunski akti.

 

Većinom glasova prihvaćen je Prijedlog plana davanja koncesija u 2018. godini te Prijedlog plana davanja koncesija za razdoblje od 2018. do 2021. godine.

 

Usvojen je i Prijedlog Odluke o povjeravanju obavljanja komunalnih poslova komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete na području Grada Šibenika na temelju ugovora.


Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada. Navedenom Odlukom propisuje se način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnog otpada i krupnog (glomaznog) otpada kao i način gospodarenja komunalnim otpadom u vezi s ovom javnom uslugom, adresa reciklažnog dvorišta, način i uvjeti određivanja i obračun naknade za gradnju građevina za gospodarenje komunalnim otpadom na području Grada Šibenika.

 

U nastavku sjednice usvojen je i Prijedlog Odluke o proglašenju površine izvan lovišta na području Grada Šibenika.

 

Također su prihvaćeni akti koji se tiču civilne zaštite: Prijedlog Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite,  Prijedlog Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za 2017. godinu te Prijedlog Plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za 2018. godinu.

 

Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o načelima, kriterijima i postupku za određivanje imena ulica i trgova na području Grada Šibenika.

 

Većinom glasova prisutnih vijećnika prihvaćen je i Prijedlog Programa Savjeta mladih grada Šibenika s financijskim planom za 2018. godinu.


U nastavku sjednice usvojen je i Prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju članova Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku te je usvojen i Prijedlog Odluke o izmjeni odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika.

 

Gradsko vijeće primilo je na znanje i Izvješća o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesece rujan i studeni 2017. godine.

 

Usvojen je i Prijedlog odluke o naknadi za razvoj vodoopskrbe i odvodnje na području grada Šibenika.

 

Prihvaćen je i Konačni prijedlog izmjena i dopuna (V.) Prostornog plana uređenja Grada Šibenika.

 

Vijećnici su usvojili i Zaključak o utvrđivanju Prijedloga Programskog i financijskog okvira Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za razdoblje 2019.-2022. godine.

 

Uoči rasprave po točkama dnevnog reda, održan je  aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici postavljali pitanja o raznim gradskim temama.

  Objavljeno: 20.12.2017, 14:16h